Algemeen

CDA Hoogeveen maakt zich zorgen over het opnieuw openbreken van straatwerk in Noordscheschut

CDA Hoogeveen heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders over het opnieuw openbreken van straatwerk in Noordscheschut. In het voorjaar van 2022 werd het straatwerk in het dorp al opengebroken, nu bereikt het CDA het signaal dat het straatwerk opnieuw wordt opengebroken. De CDA-fractie vindt dat een zorgelijke ontwikkeling en besloot schriftelijke vragen te stellen.

 

In Noordscheschut is afgelopen voorjaar een glasvezelnetwerk aangelegd door glasvezelprovider Delta. Dit glasvezelnetwerk kan door vier providers tegelijkertijd worden gebruikt, waarvoor veel straatwerk is opengebroken. Helaas werd het straatwerk niet naar de tevredenheid van inwoners teruggelegd. Het was voor CDA-raadslid Aaf-Tineke Bisschop toen reden om schriftelijke vragen te stellen.

 

Nu bereikt de CDA-fractie het signaal dat het straatwerk opnieuw – voor de tweede keer dit jaar – wordt opengebroken. CDA-raadslid Aaf-Tineke Bisschop vertelt hierover: “De CDA-fractie heeft begrepen dat het straatwerk opnieuw opengebroken gaat worden voor de aanleg van glasvezel welke door zestien providers tegelijk kan worden gebruikt. Wij vinden het een zorgelijke ontwikkeling dat het erop lijkt dat de inwoners van Noordscheschut op korte termijn opnieuw te maken gaat krijgen met straatwerk dat opengebroken gaat worden en vervolgens opnieuw teruggelegd gaat worden. Voor de CDA-fractie is dat reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college.”

 

CDA Hoogeveen heeft de onderstaande schriftelijke vragen gesteld aan het college:

  1. Klopt het dat er nog een glasvezelkabel aangelegd gaat worden in Noordscheschut?
  2. Zo ja, is het correct dat dit gedaan wordt om meer providers te faciliteren?
  3. Zo ja, welke regels gelden er binnen de gemeente Hoogeveen wat betreft het aantal keren dat het straatwerk opengebroken kan worden voor glasvezel of andere zaken binnen een bepaalde periode?

Zo ja, wat gaat u eraan doen om ervoor te zorgen dat het straatwerk na de werkzaamheden netjes wordt teruggelegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen