Algemeen

Carlijn Molewater de la Rive Box nieuwe directeur Alfa-college Hoogeveen

HOOGEVEEN – Carlijn Molewater de la Rive Box is de nieuwe directeur van het Alfa-college, regio Hoogeveen. Ze volgt Jan Berend van der Wijk op, die na een dienstverband van tien jaar afscheid heeft genomen. De eerste weken heeft Carlijn kennisgemaakt met de eigen organisatie en met relaties in de regio. “Van het bouwen van een Waterstof Tiny House tot aan de duurzame kapsalon Better Hair, het zijn maar een paar voorbeelden van de innovatieve ontwikkelingen die ik heb gezien, binnen en buiten de school. Ik vind het fantastisch wat hier allemaal gebeurt. Onze studenten worden opgeleid om bij te dragen aan de toekomst van Nederland”, zo geeft Carlijn aan. “Mijn doel is om deze regio te versterken door voldoende vakspecialisten op te leiden en de regio te ondersteunen in de energietransitie. En dat kan met álle opleidingen.”

“Mbo-onderwijs nóg beter profileren in de regio.”

Opening mbo-schooljaar in Hoogeveen
De start van het schooljaar was extra bijzonder met het bezoek van minister Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie. Hij opende donderdag 8 september officieel het mbo-schooljaar vanaf de onderwijslocatie aan de Voltastraat. In het nationale programma stond duurzaamheid centraal, en waar kan dat beter dan in de circulair verbouwde school. “Dat is natuurlijk fantastisch”, aldus Carlijn. “Maar met deze landelijke aandacht voor het mbo zijn we er nog niet.
We hebben hier zelf ook een rol in. Door de studenten, opleidingen, bedrijven en onze relaties nog beter te profileren in de regio. Het mbo-onderwijs staat voor grote uitdagingen. Ik heb er veel zin om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Foto: Carlijn Molewater de la Rive Box, de nieuwe directeur Alfa-college Hoogeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen