Bruidsmodeshow Alfa-college is een feestje voor bewoners woonzorgcentra

Hoogeveen: Tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen van het Alfa-college in Hoogeveen hebben op donderdag 14 juni een bruidsmodeshow georganiseerd voor bewoners van twee woonzorgcentra in Hoogeveen. Voor de bewoners was de bruidsmodeshow vooral een gezellige en sociale activiteit, waarbij veel herinneringen werden opgehaald.

Voor de studenten was het iets spannender, de organisatie en de uitvoering telden mee voor hun praktijkexamen. Ook studenten van de opleiding Schoonheidsverzorging waren betrokken. Zij verzorgden het haar en de make-up van de modellen.

De eerste show werd gehouden voor de bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos (NNCZ). Ze hadden er echt naar uitgekeken. Dat gold overigens ook voor de studenten, die best wat gespannen waren. Maar de presentatie verliep prima en de zaal reageerde enthousiast op de vele bruiden en de paar bruidegoms. “Ze wilden me allemaal aanraken”, zo vertelde één van de enthousiaste ‘bruiden’.

In de middag werd de show opgevoerd in woonzorgcentrum de Westerkim. Ook hier waren de bewoners gul met hun applaus. Een mooie waardering voor de studenten die tevreden mogen zijn over hun show. Voor één van de bewoners was de bruidsmodeshow heel speciaal: “Ja, het is echt een bijzondere dag voor mij, het is mijn trouwdag. Vandaag precies 56 jaar geleden ben ik getrouwd. Wat is het al lang geleden, maar ik weet het nog goed!”

Oproep via Facebook
De ruim twintig studenten hebben deze dag zelfstandig voorbereid en hebben in groepjes gewerkt aan de verschillende taken. Het regelen van trouwjurken en –pakken lukte goed dankzij een oproep via Facebook, waar massaal op gereageerd is. Andere studenten verzorgden de aankleding en de muziek.

Geslaagde bruidsmodeshow door studenten Dienstverlenende beroepen