Bouwmensen Ruinen maakt 500 leerlingen enthousiast voor techniek

De afgelopen maand volgden maar liefst 23 basisscholen uit Hoogeveen en omgeving een techniekcarrousel bij Bouwmensen Drenthe Noord West Overijssel (DNWO). Leerlingen leren mede hierdoor al op jonge leeftijd technische basiskennis en vaardigheden en ervaren hoe leuk techniek is.

Kennis maken met techniek
Zo’n vijfhonderd basisschoolleerlingen zijn de afgelopen maand bij Bouwmensen DNWO in de werkplaats geweest. De leerlingen hebben zich goed voorbereid op het bezoek. Tijdens de lessen school is ruimschoots aandacht besteed aan wetenschap en techniek. Edwin Visser, instructeur bij Bouwmensen DNWO vertelt: “Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 komen bij ons langs zodat ze vroegtijdig en op een leuke, speelse manier met de techniek in aanraking komen. Na een rondleiding door ons bedrijf gaan de leerlingen zelf aan de slag. Zo hebben leerlingen van groep 7 een brug gemaakt van bamboe en leerlingen van groep 8 timmerden een prachtige gereedschapskist. De reacties van de leerlingen maar ook van de meesters, juffen en begeleiders van de basisscholen zijn fantastisch! Iedereen is enthousiast!”

Verbinding met bedrijfsleven
De techniekcarrousel is een gezamenlijk initiatief van Bouwmensen DNWO en Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen. Het initiatief onderstreept het belang dat de leerlijn wetenschap en techniek al op het basisonderwijs wordt doorgetrokken naar het bedrijfsleven zodat leerlingen zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Belangrijk is ook dat de leerlijn vervolgens naadloos aansluit op het voortgezet onderwijs. In de brugklas wordt de leerlijn techniek en wetenschap uitgebreid met 21-eeuwse vaardigheden zoals digitale geletterdheid en mediavaardigheden.