Boerenprotest boeren bieden brieven aan tijdens raadsvergadering aan het CDA.

Hoogeveen-Vanavond een groot aantal trekkers met luid getoeter en sirenes kwamen aan bij het gemeentehuis in Hoogeveen en verstoorden de raadsvergadering, om brieven aan te bieden aan het CDA, STAP OP.
Om vervolgens na hun toespraak de brieven aan te bieden aan raadslid Bert Otten van het CDA om weer verder te gaan met hun protestactie richting Beilen.
Alles verliep netjes en ordelijk, de sfeer onder de menigte was gemoedelijk en rustig.

De Boeren zijn het zat meer dan zat, hun toekomst vooral voor de jongere boeren is zeer onzeker te noemen, de stikstofproblematiek zijn voorveel boeren een doorn in het oog.

Het kabinet heeft bijna 9 maanden lang onderhandeld met de boeren maar ook met de banken en natuurorganisaties en supermarkten over de toekomst van de landbouwsector hoe deze eruit zal moeten gaan zien, paar weken terug klapte deze onderhandelingen nadat LTO de boerenorganisatie zich had terug getrokken.

De boeren krijgen extra eisen en wensen opgelegd maar er is geen enkele zekerheid dat hun verdienmodel daarmee gediend zijn, en zijn ook zeer ontevreden over de manier waarop met hun belangen wordt omgesprongen.

Klik hier voor de boerenprotestactie Hoogeveen.

Foto’s:Paula Bansema

Na het protest in Hoogeveen is de hele stoet naar Beilen gegaan. Inmiddels word hier om 22:46 uur mening gedaan via p2000 voor veiligheid en openbare orde i.v.m. Een demonstratie.

De boeren zijn in goede harmonie vertrokken naar Beilen en werden gewaardeerd door de Hoogeveense raad omdat de petitie super netjes werd overhandigd en de boeren niks blokkeerden of kapot hebben gemaakt. Waarom er in Beilen nu politie eenheid word opgeroepen is op dit moment nog niet bekend. Hieronder foto’s van Beilen