Boerenbanden: zamel ze in

Heeft u een agrarisch bedrijf en wilt u uw ‘boerenbanden’ zoals auto-, truck of tractorbanden kwijt? De inzamelingsactie Boerenbanden ruimt ze netjes op!

Veel boeren maken gebruik van plastic wikkels waardoor er minder autobanden nodig zijn om de kuilen af te dekken. Het gevolg is dat er op veel boerenerven grote voorraden banden liggen, die niet meer worden gebruikt. Ook na bedrijfsbeëindiging blijven autobanden vaak op het erf liggen. Ze belasten het milieu. Daarom heeft RecyBEM de inzamelingsactie Boerenbanden opgezet onder het motto ‘Opgeruimd staat netjes en goed voor het milieu’. Met de eerste grootschalige inzamelingsactie werden bij agrarische bedrijven al bijna 700.000 oude banden ingezameld. Bedrijven uit de agrarische sector kunnen zich het hele jaar door aanmelden om hun banden te laten opruimen.

Welke banden?

De volgende type banden worden ingezameld: autobanden, wagenbanden, truckbanden, tractorbanden, loader- en vliegtuigbanden. De banden kunnen met en zonder velg worden ingeleverd. Vanwege de kosten is het minimaal aantal in te zamelen banden vastgesteld op 75. Er is geen limiet aan de maximale hoeveelheid. U kunt zich aanmelden voor deze opruimactie op www.boerenbanden.nl.