Algemeen

Bijeenkomst voor vrijwilligers over de nieuwe inburgeringswet

De gemeente Hoogeveen gaat inburgeringsplichtigen begeleiden bij participatie en integratie. Dat begint al in het asielzoekerscentrum (azc), op het moment dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) beslist in welke gemeente een vluchteling wordt gehuisvest.
De gemeente verzamelt vanaf dat moment al informatie over de aanstaande inwoner.

 

Ronald Haveman en Pieter de Lange werken voor Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Ronald Haveman is werkzaam als Teamcoach Werk en re-integratie en Pieter de Lange is beleidsadviseur Inburgering en programma adviseur. Zij komen het vrijwilligersveld vertellen hoe uitvoering van de wet er in de Hoogeveense praktijk uitziet. Zij doen dit op dinsdag 25 januari a.s. van 19.30 tot 21.00 uur. Voor deze bijeenkomst gelden de op dat moment geldende coronamaatregelen. Na inschrijving wordt bepaald of de bijeenkomst fysiek of online via Teams gaat plaatsvinden.

 

De wet brengt nieuwe taken voor de gemeente met zich mee zoals een brede intake met de inburgeringsplichtige nieuwkomer, het opstellen van een Plan voor Inburgering en Participatie (PIP) en de mogelijkheid om drie verschillende leerroutes voor inburgering in te zetten.
Om goed aan te sluiten bij de informatiebehoefte van het vrijwilligersveld, kunnen deelnemers actuele vragen die zij hebben bij hun aanmelding vermelden.

Aanmelden kan tot 20 januari a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

 

Let op, daar waar u ‘nieuwkomer’ leest, kunt u ook vluchteling, inburgeraar of statushouder lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen