Bij de voedselbank staat momenteel een kast met menstruatieproducten

Hoogeveen- Soms is er geen geld menstruatieproducten, dit veroorzaakt dat meisjes dagen niet naar school gaan maar ook vrouwen die dagen niet naar hun werk komen, en dat is zeer zorgelijk te noemen.
Een op de tien van de vrouwen of meisjes hebben geen geld voor menstruatieproducten. De hoge inflatie en energielasten spelen daar een grote rol in, en niet alleen voor de mensen die in de bijstand zitten, ook de middeninkomens komen ook hierdoor in de problemen.

Deze vrouwen en meisjes lopen meer kans op infecties, omdat ze dan moeten uitwijken naar bv toiletpapier of oude kranten, ook vanwege dat zij oude menstruatieproducten langer gaan gebruiken, dit gaat gepaard met schaamte en angst om door te lekken dat zorgt ervoor dat deze vrouwen en meisjes langer thuisblijven en zelfs minder actief zijn in de samenleving.

De voedselbank heeft nu een kast met menstruatieproducten waar elke vrouw of meisje naar behoefte en hun menstruatieproducten niet kunnen betalen, dit gratis kunnen pakken bij de voedselbank aan de Kanaalweg 38/e in Hoogeveen.
De kast met de menstruatieproducten is te vinden bij de ingang van de voedselbank aan de buitenkant in een kast deze is niet op slot, dag en nacht kan men terecht voor de menstruatieproducten.

De uitgifte is op aanraden van de Soroptimisten gerealiseerd, deze zetten zich in om de rechten, de positie en het leven de meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.