Bellefair in Echten dit jaar voor alle leeftijden

Echten-Muziek, kindertheater en kunstnijverheid

Echten maakt zich op voor een speciale ‘voor alle leeftijden’-editie van de sfeervolle BelleFair op zaterdag 29 april. Dit kunstzinnige voorjaarsfestival biedt niet alleen een gevarieerde nijverheidsmarkt tussen de oude boerderijen in het meest lommerijke deel van het brinkdorpje, maar ook een kinderplein met theater en workshops en een reeks optredens van regionaal talent.

‘Vernieuwde Bellemarkt is een schot in de roos en heeft nu een echte, gemoedelijke festivalsfeer’, meldden de media vorig jaar over de eerste BelleFair. Deze opvolger van de vermaarde Bellemarkt bleek meteen een succes en op dat fundament bouwt de vrijwilligersorganisatie Huus met de Belle nu voort.

Dankzij financiële steun van Initiatiefrijk De Wolden wordt de fair in het karakteristieke Echten nu nog meer een voorjaarsfeest voor alle leeftijden. Er is voor het eerst een kinderplein met verschillende workshops (sieraden maken, kaarsen, tollen, podcast maken etc) en is er ook theater en goochelen met afsluitend om 18.00 een speciale vuurshow. De allerkleinsten kunnen in het zand spelen op de ‘Echtense berg’. Voor jong en oud is er ook een wandelroute naar het beleefpad in het Kraaienbosch.

Onder de grote festivalluifel spelen tussen 13.00 en 20.00 uur een reeks lokale en regionale artiesten: Timo de Jong uit Meppel, Pieperts uit De Wijk, ROO uit Rouveen en Janis Mc Coury uit Harpel, Cigar Box uit Dalfsen. De optredens worden aan elkaar gepraat en gedraaid door Davey Pollitt uit Echten met zijn show ‘Davey’s Vinyl Paleis’.

De fair zelf is met ruim vijftig kramen groter en gevarieerder dan ooit. De route van de markt begint en eindigt op de Brink en loopt over (boeren)erven en langs schilderachtige laantjes. Het aanbod is breed en omvat o.a. kunstnijverheid, streek- en mondiale producten, woonaccessoires, speelgoed, sieraden, kleding, boeken en cadeau-artikelen.

Ook voorziet de BelleFair dit jaar in ruime mate in lekker eten en drinken, variërend van poffertjes en patatje stoofvlees tot Indische hapjes en pulled pork van de mega-barbecue.

BelleFair 2023 wordt gehouden op zaterdag 29 april van 13.00 tot 20.00 uur. De kramen zijn geopend tot 18.00 uur; muziek, eten en drinken gaan door tot 20.00 uur.

Adres: Zuidwolderweg 2, 7932 PP Echten, De toegang tot de fair is gratis. Parkeren kost €3,-. Er is een grote gratis fietsenstalling.