Behulpzame treinconducteur helpt vrouw om op tijd voor operatie te zijn

Hoogeveen – Een oudere vrouw die in Assen in de trein was gestapt deze week voor haar operatie in het ziekenhuis van Hoogeveen is geholpen door een begripvolle treinconducteur. De vrouw was  in een intercity-trein gestapt en die stopt niet in Hoogeveen.

Een treinpassagier die getuige was van het moment dat de treinconducteur haar aansprak was zo vol lof dat hij deze manier van menselijkheid openbaar maakte.

Klein geluksmomentje in de trein vanochtend. Oudere mevrouw stapt in Assen in de intercity naar Zwolle. Ze zit met een tweede klas kaartje in de eerste klas. De conducteur komt langs en die komt met mevrouw in gesprek. Ze zit in de verkeerde klasse. Dat klopt natuurlijk niet. Mevrouw gaat vandaag geopereerd worden in het ziekenhuis van Hoogeveen en ze vraagt of deze trein daar ook stopt. De conducteur antwoordt dat de eerstvolgende stop Zwolle is en dat ze dan de stoptrein terug moet nemen. Er breekt totale paniek bij de mevrouw uit. Met deze omreis mist ze haar operatie. Dit vraagt om een buitengewone maatregel. De conducteur pakt zijn portofoon en vraagt of er gestopt kan worden in Hoogeveen. Dat kan en even later stopt de trein om mevrouw af te zetten. Buiten de gebaande paden stappen en je menselijke kant tonen om een klant met problemen te helpen! Dank NS voor dit moment van inspiratie vandaag!

Deze bijdrage was te lezen op linkked in