Algemeen

Gemeente gestopt met verwijderen vlaggen

Hoogeveen – Medewerkers van de gemeente zijn vrijdagmiddag begonnen met het verwijderen van vlaggen die aan lichtmasten en andere objecten van de gemeente waren bevestigd. De gemeente begon bij het raadhuis om vervolgens alle vlaggen te verwijderen. Al na twee verwijderde vlaggen stuitte de gemeentewerkers op verzet van een omwonende en voorbijganger. 

Tijdens de discussie die met het bedrijf ontstond is een duw uitgedeeld aan een fotograaf. Ook viel het woord NSB-er tijdens het meningsverschil. De gemeente heeft zich vervolgens teruggetrokken. Hoe en of de vlaggen nog worden weggehaald, is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Foto die rondgaat in diverse groepen over vlaggen boven de weg.

Wel is er op diverse groepen een bericht rond gegaan over het wel of niet mogen van bevestigen van vlaggen tegen lichtmasten en of viaducten. In het artikel hiernaast is te lezen dat het niet mag, maar met uitzondering van vlaggen.

Ook tijdens diverse evenementen hangt Hoogeveen vol met diverse vlaggen. Neem bijvoorbeeld de Cascaderun en ook met kerstmis hangen er diverse sfeer verlichting in de bomen en aan lichtmasten.

Ook tijdens een EK of WK voetbal wordt er niet omgekeken naar vlaggetjes boven de weg. Het enige waar dan op gecontroleerd word is of de brandweer, ambulance en andere nooddiensten er onder door kunnen. Ook moet de vuilniswagen er onder door passen. Indien dit kan is het volgens de Gemeente Hoogeveen geen probleem.

 

De persoon die de duw had uitgedeeld heeft netjes zijn verontschuldigingen aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen