Basisschool Het Palet viert haar 50-jarig bestaan

Hoogeveen – De dag begon voor alle leerlingen en ouders van C.B.S. Het Palet maandagmorgen gezamenlijk op het plein. Dit jaar viert de school haar 50-jarig jubileum. In het kader van de aankomende feestelijkheden werd er door de oudste en jongste leerling een passende geveldoek onthuld.

Het is een bijzonder schooljaar voor basisschool Het Palet. Na een directiewissel in april en het aanstaande afscheid van een aantal gewaardeerde collega’s, viert de school dit jaar ook haar 50-jarig bestaan.

Op 3 juli 1968 lieten alle kinderen van de toenmalige Dr. J. Waterinkschool ballonnen op. Het gebouw waar Het Palet in huist werd die dag feestelijk geopend door mevr. Waterink en burgemeester de Goede. Tot 1994 heette de school aan de van Goghlaan 5 de Dr. J. Waterinkschool. Naar de eerste hoogleraar opvoedkunde in ons land die in 1966 overleed. In 1994 gingen de Dr. J. Waterinkschool en de Dr. Herman Bavinckschool samen verder als Het Palet. Aan het gebouw aan de van Goghlaan is sindsdien weinig meer veranderd. Alleen de aanbouw van een speellokaal en een entree geven het gebouw een ander aanzien. Wie binnenstapt zal veel van toen nog wel herkennen.

Op 12 juli viert de school feest. Ook zal er op die dag stil gestaan worden bij het 50-jarig jubileum. Alle mensen die in de afgelopen jaren betrokken zijn geweest bij Het Palet zijn op die dag tussen 15.45 uur en 17.00 uur van harte welkom bij de inloop. Een mooi moment om herinneringen op te halen en 50 jaar christelijk toponderwijs te vieren. Het is mogelijk om die middag een rondje door school te maken en tussen oude klassenfoto’s op zoek te gaan naar misschien wel uw eigen schooljaar.

de onthulling van het jubileumdoek aan de gevel van onze school door de oudste en jongste leerling van Het Palet. Foto: Het pallet