Algemeen

Asbestinformatieavond in Hoogeveen

Hoogeveen: Zit er asbest op het dak van uw woning of schuurtje? Dan weet u misschien dat dit vanaf 2024 verboden is. Heeft u vragen over de verwijdering van het asbest en het verduurzamen van uw dak door isolatie en/ of zonnepanelen?

Dinsdag 3 juli organiseert gemeente Hoogeveen vanuit het Drents Energieloket een informatieavond over asbestdaken bij particuliere woningen. De informatieavond vindt plaats Het Anker in Hollandscheveld vanaf 19.30 uur. U bent, als inwoner van gemeente Hoogeveen van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Wat kunt u verwachten op deze avond?
Tijdens de informatieavond is een asbestspecialist aanwezig om u te voorzien van advies. Hoe weet u zeker of er echt asbest op uw dak zit? Hoe kiest u een bedrijf om het asbest te verwijderen en hoe gaat dat in zijn werk? Wat zijn de geschatte kosten en welke financiële regelingen en subsidies zijn er? Op deze vragen en meer krijgt u antwoord tijdens deze informatieavond over asbest.

Aanmelden
U bent van harte welkom op dinsdag 3 juli in Het Anker in Hollandscheveld vanaf 19.30 uur. De informatieavond is gratis toegankelijk. Wel is aanmelden voor deze avond noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via www.drentsenergieloket.nl/aanmelden.
Maak kans op een maatwerkadvies
Ook geeft het Drents Energieloket 10 maatwerkadviezen van een asbestspecialist weg op deze avond, om u verder te helpen met een complex asbestvraagstuk. Kom langs en maak kans!

Check uw dak
De provincie Drenthe heeft een asbestdakenkaart gerealiseerd. Kijk hoe uw dak geregistreerd staat: hoogeveen.asbestdakenkaart.nl. Deze kaart is in ontwikkeling. Het kan zijn dat uw dak rood gemarkeerd is terwijl er geen asbest (meer) aanwezig is. U kunt dit op de website van de Asbestdakenkaart doorgeven via de button ‘Reageren op de kaart’.

Vragen?
Heeft u een vraag over asbest op het dak van uw woning of schuur? Stel uw vraag via e-mail info@drentsenergieloket.nl of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur naar de lokettelefoon: 085–7920158.

Samenwerking
De campagne ‘Duurzame daken Drenthe’, is een initiatief van het Drents Energieloket; een samenwerking van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, SLIM, Buurkracht en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen