Algemeen

Alfa College oefent terroristische aanslag

Hoogeveen – Middels een brief die ondertekend is door Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college Hoogeveen. Laat de school weten volgende week een ‘school-shooting’ te  doen .

‘Toename van dreiging reëel’

Dit betekend het waarheidsgetrouw nabootsen van een terroristische aanslag op de school . Alles betreft een oefening in het kader van terroristisch dreigingsgeweld. De terreuroefening vind plaats op 13 juni. Op drie tijdstippen, in drie verschillende gebouwen vinden onaangekondigde „aanvallen” plaats.

Omdat het de eerste keer is dat de school een ‘school shooting incident’ waarheidsgetrouw gaat nabootsen, meldt de school dit van tevoren. Het moet voor alle studenten en medewerkers duidelijk zijn dat er sprake is van nabootsing”, schrijft regiodirecteur Jan Berend van der Wijk in een brief aan de studenten.

“Helaas horen en lezen we regelmatig over school shootings in Amerika. In Nederland is een toename van dreiging op dit gebied reëel”, aldus regiodirecteur Van der Wijk. Hij kondigt een waarheidsgetrouwe oefening aan, waarbij een verdachte speelt dat hij dreigend door de gangen gaat. Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen