Foto: pixabay
Algemeen

Alfa-college geeft studenten training stoppen met roken

Hoogeveen – Alle rokende studenten van het Alfa-college krijgen de kans om gratis mee te doen met de succesvolle training ‘Stoppen met roken’ van Allen Carr. De school sloot zich als eerste mbo-instelling aan bij ‘Een rookvrije generatie’ en maakte binnen een jaar nagenoeg alle schoolpleinen rookvrij. Nu is het tijd voor de volgende stap. De eerste trainingen worden deze week op de locaties  in Hoogeveen en Hardenberg gegeven.

“Wij gunnen studenten een duurzame en betekenisvolle toekomst. Dit willen we niet alleen ondersteunen met een diploma en opgedane vaardigheden, maar ook door een gezonde leefstijl te stimuleren. Roken schaadt de gezondheid en verkleint de kansen op duurzaam succes in de maatschappij. Daarom helpen we onze studenten graag bij het stoppen met roken”, vertelt Otto Folkerts, projectleider Alfa-college rookvrij.

Het komt niet vaak voor dat een school dit aanbiedt, maar het Alfa-college hecht waarde aan de gezondheid van studenten. De Allen Carr training wordt ervaren als een snelle en prettige manier om te stoppen met roken. Wereldwijd wordt de methode in meer dan 50 landen ingezet. Het slagingspercentage van de training is hoog. De training gaat niet in op alle bekende gezondheidsredenen om te stoppen, maar alle redenen waarom deelnemers wel roken, worden tijdens de training tegen het licht gehouden.

Per locatie is plek voor 20 deelnemers en in Hoogeveen is dit maximum behaald. De locaties van het Alfa-college in Groningen volgen in maart en april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen