foto: Pixabay
Algemeen

Advies: Ga niet de weg op als het niet noodzakelijk is

Hoogeveen – Het gehele land krijgt in de loop van de ochtend en eerste helft van de middag met zware windstoten van 75-100 km/u te maken vanwege storm Ciara.

Code oranje: Later vanmiddag en in de avond zeer zware windstoten.

Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Voor de zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt uit het zuidwesten, in de loop van de avond uit het westen.

Later vanavond en komende nacht verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-120 km/u, maar zware windstoten van 75-100 km/u houden waarschijnlijk nog een groot deel van maandag aan.

Verkeer en storm

De weg op bij storm kan gevaarlijk zijn waarschuwt de ANWB. Het beste advies is dan ook: ga niet de weg op als het niet nodig is. Móet je echt op pad of word je onderweg overvallen door hevige storm, dan helpen deze 6 tips je om veilig thuis te komen.

Door allerlei organisaties wordt er gewaarschuwd voor de storm. Staatsbosbeheer zegt dat je vanmiddag beter niet in het bos kan wandelen, Rijkswaterstaat raadt bestuurders af om met een caravan of lege vrachtwagen de weg op te gaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen