85 Jarige Reinder Strijker gaat Alpe d’Huez lopen voor goed doel

Bron: RTV-Drenthe

Hoogeveen – De 85-jarige Reinder Strijker uit Hoogeveen loopt elke dag bijna 15 kilometer. Wat voor weer het ook is hij trekt zijn schoenen aan en maakt zijn dagelijkse tocht in de omgeving van Hoogeveen. In juni gaat Reinder naar de Alpe d’Huez voor een goed doel.

De bekende berg die ook gebruikt word voor wielrenners gaat Reinder bewandelen. De route over de berg is 14,6 kilometer maar is steiler dan de wegen in Hoogeveen. De berg heeft een stijgingspercentage van zes procent. Op enkele plekken zelfs tien tot elf Procent. Reinder verteld tijdens een tocht tegen RTV Drenthe dat hij hoopt in vier en een half uur binnen te zijn dat is de tijd die er voor staat om boven te komen.

De tocht is een sponsortocht die door fietsers, wandelaars en hardlopers gedaan wordt. De tocht is dit jaar om geld op te halen voor KWF Kankervereniging. Het inschrijfgeld is 2500 euro, deze hoopt Reinder door middel van sponsorgeld en crowdfunding op te kunnen halen.

“Kanker moet gewoon de wereld uit. Ik zelf heb er niks meer aan. Maar ik heb wel kinderen en kleinkinderen. Voor hen doe ik het. Ik hoop dat zij nooit kanker hoeven mee te maken.” Maar er is meer. Want Strijker gaat niet zomaar omhoog,

Voor zijn familie 
“Vorig jaar is mijn vrouw overleden, en mijn schoonzusje en broer ook. Zij hadden beide kanker. En mijn oudste dochter is vorig jaar godzijdank genezen van die ziekte, ze is nog maar 63. Dus ja, met hen in het achterhoofd ga ik straks omhoog”, legt een geëmotioneerde Strijker uit. Veel wil hij er niet over kwijt. “Het is moeilijk, maar ze weten allemaal dat ik dit ga doen. Ze wisten dat ze het niet gingen redden en toen heb ik ze verteld waar ik mee bezig was.”

“Mijn vrouw zei nog: ‘Rein je doet het niet hè?’, maar ik doe het wel zei ik haar. En ik neem een foto van haar mee op mijn borst.” Het wordt voor Strijker een pittige tocht naar boven. “Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel.”

Wilt u Reinder steunen om boven op de berg te komen kan dat via de volgende link Help Reinder Strijker naar boven toe.