Algemeen

#2uurNatuur ook in Hoogeveen

Hoogeveen – Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Daarom heeft IVN vorig jaar oktober de #2uurnatuur Challenge geïntroduceerd, met als doel mensen te stimuleren ook tijdens de donkere herfstmaanden naar buiten te blijven gaan.

 

De afgelopen maanden, tijdens de Coronacrisis, hebben velen van ons meer tijd dan normaal aan huis gekluisterd gezeten. Daardoor hebben we des te meer ervaren hoe belangrijk en fijn het is om buiten te zijn. De natuur is een toevluchtsoord: om te ontspannen, jezelf op te laden en te genieten.

 

Ga jij de uitdaging aan?

In de herfstmaanden zijn we geneigd om weer wat meer naar binnen te gaan en lekker met een dekentje op de bank voor de tv te kruipen. Maar ook in deze periode is het belangrijk om voldoende naar buiten te gaan. Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Eigenlijk zou iedereen minimaal twee uur per week naar buiten moeten gaan om de effecten te ervaren. Onderzoek bewijst namelijk dat dit goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Daarom starten we ook dit jaar in oktober de IVN #2uurnatuur Challenge en geven we je een virtuele schop onder je kont om jouw twee uur per week te halen met verrassende opdrachten.

 

Waarom meedoen?

De campagne was een groot succes. Ruim 8.000 deelnemers gingen in oktober 2019 verschillende Challenges aan om de natuur te beleven: van een #paddotrip tot #dancingintherain. Uit de enquête blijkt dat 68.3% van de respondenten een positief effect op de gezondheid heeft ervaren tijdens de opdrachten. Zij geven aan zich meer uitgerust, energieker en ontspannen te voelen.

 

Bij IVN in Hoogeveen organiseren we in oktober de leukste Natuuractiviteiten in het kader van #2uurNatuur. Dit is voor alle leeftijden op verschillende tijdstippen. Alle informatie hierover is te vinden op onze website. Iedere week zijn er verrassende thema’s waar iedereen aan mee kan doen, bij IVN Hoogeveen doen we daar nog een schepje bovenop. Zo werken we samen met de leukste Natuurgidsen, gaan we in alle richtingen op stap en hebben we leuke excursies met een proefje van de Herfst bij Narline of neemt Delia Bremer, literair en beeldend kunstenares, ons met letters en woorden mee langs de nerven van de bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen