29 en 30 september kinderkledingbeurs in MFC de Magneet

Al sinds jaar en dag bestaat er een tweejaarlijkse kinderkleding beurs in Krakeel. Er is een herfst/ winter kleding beurs en een voorjaars/ zomer kleding beurs.  De kleding is echt vanaf baby tot en met tiener. Daarbij wordt ook speelgoed en baby benodigdheden verkocht.
In de regio Hoogeveen is dit de enigste beurs volgens dit concept. De locatie is goed bereikbaar, entree is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De lijsten voor kleding/ speelgoed verkoop zijn ruim van te voren op te halen. Op dit moment zijn er nog genoeg lijsten voor de  aankomende beurs. Hoe meer kleding, speelgoed en kind gerelateerde producten worden ingebracht hoe meer keuze er is. Een deel van de omzet gaat naar twee scholen in Krakeel zodat daar voor de kinderen wat extra gedaan kan worden. Het overige deel is voor de verkoper zelf.
De beurs wordt gedraaid door vrijwilligers. Hierin is het met iedere beurs helaas weer een zoektocht naar hulp. Gezien de omvang van de beurs en het werk wat erbij komt kijken is dit niet te doen met een handjevol mensen. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich aanmelden als vrijwilliger.  Je hoeft ook niet twee volle dagen te helpen. Als er genoeg mensen zich aanmelden dan is het prima over twee dagen te verdelen. Het is wel de handen uit de mouwen steken maar het is ook heel gezellig om te helpen. Iedereen kan zich aanmelden om te helpen. Vele handen maken licht werk.
In deze huidige economie is zo’n beurs heel belangrijk. Want kinderkleding is al duur genoeg.
Aankomende beurs is 29 en 30 september. Er is nu ook een extra verkoop moment op vrijdagavond erbij gekomen.

Voor info en uitleg kan er contact opgenomen worden met de organisatie.