112/Misdaad

Taakstraf geëist tegen ex-militair voor mishandeling dochter

Assen/Hoogeveen – Een 41-jarige ex-militair uit Hoogeveen hoorde 60 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk, tegen zich eisen door de officier van justitie, wegens mishandeling van zijn dochter. De man zou zich ook psychiatrisch moeten laten behandelen. Mishandeling van zijn 1-jarige zoon werd als niet bewezen geacht.

De mishandelingen vonden plaats toen het meisje 10 jaar was en vonden plaats tussen 2012 en 2016. Het meisje werd geschopt, geslagen en geknepen. In 2016 deed het meisje aangifte waarna de kinderen bij een pleeggezin terecht kwamen.

De ex-militair bleek een trauma te hebben opgelopen na inzet in het voormalig Joegoslavië. Zelf vond hij het geen mishandeling maar corrigerend ingrijpen in de opvoeding omdat het meisje vaak niet wilde luisteren. Ex-vriendinnen verklaarden tijdens het onderzoek dat de man in hun ogen te hardhandig met de kinderen omging.

De dochter wilde de aangifte weer intrekken omdat de relatie tussen vader en kinderen is hersteld, maar dat kon niet meer.

De uitspraak is over 14 dagen.

Geef een reactie