Algemeen

Bijdrage van Leefbaarheidsfonds voor project mozaiekbank Steenbergerpark

Hoogeveen: Het Leefbaarheidsfonds heeft een cheque van € 500= uitgereikt aan de ontwerper en de makers van het mozaiekbankje in het Steenbergerpark. Eind 2017 is gestart met het uitvoeren van de lang gekoesterde wens: het maken van een mozaieksofa voor bij de Vlinderidylle in het Steenbergerpark. Een project om samen uit te voeren, met omwonenden van het park en andere belangstellenden.

De start voor de financiering van de bank kreeg intitiatiefnemer IVN Hoogeveen via de sponsoractie van Specsavers. Met gelden van IVN Hoogeveen, De Smederijen, Rabobank en het Leefbaarheidsfonds werd de bestelling van de betonnen sofa en de benodigde materialen gerealiseerd. Geert Oldenbeuving schilderde een prachtig speels en kleurrijk ontwerp dat perfect aansluit bij de groene omgeving, met motieven als bijen, vlinders, planten en vogels.

Met een groep van een twintigtal mensen is de bank beplakt met glazen steentjes in vele kleuren. Vrijwilligers werden via diverse media, waaronder de krant, uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de bank. Een groep, die wisselend van samenstelling was, met o.a. bewoners van het AZC, heeft de klus geklaard en in het voorjaar van dit jaar werd de bank geplaatst op een prachtige plek in het park. Daar genieten bezoekers deze ‘zitplaats’.

Over het Leefbaarheidsfonds

Stichting Leefbaarheidsfonds ondersteunt initiatieven van bewoners die de leefbaarheid in hun wijk, dorp of buurt vergroten. Het fonds kan deze ondersteuning bieden door donaties van het Hoogeveense bedrijfsleven.

Geef een reactie