Algemeen

Leerlingen Wolfsbos organiseren kledingmarkt voor ISK-leerlingen

De meeste jongeren hebben ruim voldoende kleding in hun kast hangen. Dat geldt niet voor leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK). Veel van deze leerlingen hebben alles in hun thuisland achter moeten laten, ook hun kleding. Dit besef heeft een groep leerlingen uit klas 2 mavo doen besluiten om speciaal voor ISK-leerlingen een kledingmarkt te organiseren.

Nieuwe ontwikkeling vmbo
Esther Houkes, docent biologie, scheikunde, natuurkunde en mentor bij Wolfsbos, geeft enthousiast aan: “Binnen het vmbo vindt momenteel een nieuwe ontwikkeling plaats: de introductie van het praktijkgerichte programma. Het praktijkgericht programma is gericht op het uitvoeren van praktische en realistische opdrachten binnen en buiten de school. Hierdoor doen onze leerlingen waardevolle praktijkervaring op die de stap naar het mbo of havo makkelijker maakt”.

Winterkledingmarkt
Onderdeel van dit praktijkgerichte programma binnen de mavo is het organiseren van een activiteit.  Leerlingen Max Grund, Mark Benjamins, Milan Leistra, Yara van der Laan, Mika van Stroe en Levi Zwiers wisten na de uitleg van hun docent meteen welke activiteit ze wilden gaan organiseren. Een winterkledingmarkt voor de leerlingen van de ISK. De zes leerlingen gingen direct aan de slag en zochten de samenwerking met docenten van de ISK-locatie om te inventariseren waar de ISK-leerlingen qua kleding behoefte aan hebben. Vervolgens werd aan alle leerlingen en medewerkers van Wolfsbos gevraagd om warme winterkleding en goede schoenen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar in te zamelen.

Dankbaar
Esther Houkes vertelt trots verder: “Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel spullen er binnen zijn gebracht. Afgelopen week hebben de leerlingen alles uitgezocht en is de ‘kledingwinkel’ netjes ingericht. Compleet met een afdeling voor meiden en een voor jongens. Een hele klus maar ze deden het met een hele grote glimlach. Op maandag 18 en dinsdag 19 december zijn de leerlingen van de ISK uitgenodigd om kleding, schoenen, tasjes, sjaaltjes en nog veel meer te shoppen. Helemaal gratis. De ISK-leerlingen genoten zichtbaar van het shoppen, lekker rustig rondkijken, passen in de paskamers en met een tas vol kleding de ‘winkel’ weer uitlopen. De ISK-leerlingen zijn ontzettend dankbaar voor dit mooie gebaar van hun medeleerlingen.”

Gezien het grote succes van deze winterkledingmarkt heeft Wolfsbos de intentie om medio 2024 ook een zomerkledingmarkt voor haar ISK-leerlingen te gaan organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen