Algemeen

Zeeheldenbuurt duurzaam

Hoogeveen – Op 15 december is de aftrap gedaan voor een grootschalige opknapbeurt in de Zeeheldenbuurt in Hoogeveen. Sikke Vermeulen, Hilma Hooijer en Bert Wolleswinkel van Gemeentebelangen vierden dit heuglijke feit met de initiatiefnemers Woonconcept, Smederijen en de gemeente én vooral met diverse inwoners van de Zeeheldenbuurt.

Er is een groot bord van 5 bij 2,5 meter onthuld door wethouder Niek Wind. Midden op de brink in de buurt staat het bord en alle bewoners kunnen hun boodschappen erop schrijven en natuurlijk lezen.

De Zeeheldenbuurt wordt de komende jaren gerenoveerd, of wel geïnnoveerd. In stappen van telkens zo’n 8 wooneenheden zullen de woonhuizen duurzaam en toekomstbestendig verbouwd worden. Het is een ingrijpend traject maar wanneer het eenmaal klaar is, kan de Zeeheldenbuurt de toekomst duurzaam tegemoet zien. GB heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat duurzaamheid in de woonwijk bijdraagt aan een plezierige leefomgeving en is daarom erg blij dat dit nu werkelijkheid gaat worden in de Zeeheldenbuurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen