Amusement

Igor Popov geeft zondag concert in Hoogeveen

Hoogeveen – Op zondagmiddag 7 januari brengt operazanger Igor Popov een eerbetoon aan het leven met het concert CHIAROSCURO wat licht en duisternis betekend in het Italiaans.
Een speciale zangtechniek die lichte en donkere kleuren in de stem combineert en ideaal is voor het uitvoeren vast lyrische en dramatische muzikale composities. Dit klassieke kamermuziek concert wordt gegeven in de zaal van de Remonstrantse kerk in Hoogeveen.
De muzikale begeleiding is in de handen van pianist Mark Toxopeus, die al heel veel mooi werk heeft geleverd en laureaat is van internationale concoursen.
Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft gestudeerd in Rusland. Hij heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. ‘Dit alles wil ik graag tijdens het komende concert met het publiek delen,’ aldus Popov.
De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. ‘Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam ”Chiaroscuro” meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn. Aan de ene kant licht en liefdevol, en aan de andere kant donker en dramatisch.’
Muzikale reis 
Het driedelige concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck en de Russische en Oekraïense volksliederen, die het Nederlandse publiek herhaaldelijk in verrukking brachten. Daarnaast zal de pianist ook prachtige solostukken ten gehore brengen. Aan het einde van het concert is er een verrassing.
Entree
Kaarten kosten online € 20 en aan de kassa €23.
Het concert begint om 15:00 uur.
De zaal is open vanaf 14:30 uur.
Remonstrantse kerk, Grote Kerkstraat 39, Hoogeveen
Toegangskaartjes: ga naar www.igorpopov.nl

Geef een reactie