Algemeen

Gemeente Hoogeveen ontvangt € 150.000,- subsidie van het Rijk voor sociale huurwoningen in Hoogeveen-Zuid

De gemeente Hoogeveen ontvangt een subsidie van €150.000,- van het Rijk als onderdeel van de Startbouwimpuls (SBI). Dit geld draagt bij aan de realisatie van het woningbouwproject aan de Anjerstraat in de woonwijk ‘Hoogeveen-Zuid’. Het project omvat de bouw van 14 sociale huurwoningen op de locatie van een voormalige basisschool.

Versnelde bouw

Voor de bouw van woningen was een bestemmingsplanwijziging nodig. Het project heeft een uitgebreid participatietraject doorlopen dat langer duurde dan verwacht. Hoewel het bestemmingsplan nu onherroepelijk is, zijn de bouwprijzen in de tussentijd fors gestegen. De financiële ondersteuning vanuit de Startbouwimpuls voorkomt verdere vertraging en garandeert dat de bouw van het project in het eerste kwartaal van 2024 van start gaat.

Stevig steuntje in de rug

Wethouder Niek Wind benadrukt het belang van deze impuls: “De economische omstandigheden zijn de afgelopen tijden flink veranderd en daardoor dreigt woningbouw stil te vallen, terwijl we juist willen versnellen. Met deze bijdrage geven we deze projecten een stevig steuntje in de rug en kunnen we de bouw van deze woningen realiseren.” Inspanningen van het gemeentelijk Woningbouwimpuls team, gericht op optimaal benutten van subsidies, zorgen nu voor vlotte voortgang van het woningbouwproject. De Startbouwimpuls biedt hierbij welkome ondersteuning.
Wethouder Niek Wind voegt toe: “Dit toont aan dat we gezamenlijk voor de woningbouwopgave staan. De Rijksoverheid, gemeenten, marktpartijen en inwoners hebben allemaal een rol. Goed samenwerken is belangrijk om de woningbouwopgave gezamenlijk aan te gaan.”

Startbouwimpuls

Het totale bedrag van €150.000 is onderdeel van de landelijke toekenning van de Startbouwimpuls op 20 november 2023. In totaal ontvangen 145 gemeenten een bijdrage uit de SBI, waarmee de bouw van bijna 31.500 nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Hoogeveen is een van de gemeenten die profiteert van deze impuls, met 14 nieuwe woningen waarvan de bouw in het tweede kwartaal van 2024 van start gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen