FC Assen overklast in tweede helft weerloos SCN en boekt monsterzege

SCN is zaterdag op bezoek bij FC Assen hard onderuitgegaan. Mede door vijf treffers van Jarno Hamming verloor de ploeg uit Nieuwlande met maar liefst 8-1 van de Assenaren en dat terwijl bij rust de gelijke 1-1 stand nog op het scorebord stond.

Door de slechte veldomstandigheden weken FC Assen en SCN afgelopen zaterdag uit naar het kunstgrasveld van sportpark De Hoogspanning. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het SCN dat na een kwartier spelen de leiding nam. Een hoekschop van Bryan Marissen kwam in de kluts voor de voeten van Marco Bruinsma die zijn ploeg van dichtbij op voorsprong schoot.

SCN geeft voorsprong opnieuw snel weg

Net als in de thuiswedstrijden tegen Wildervank en Hollandscheveld slaagde SCN er ook in dit duel niet in om een voorsprong lang vast te houden. Binnen een halve minuut kwam FC Assen namelijk alweer op gelijke hoogte. Jarno Hamming werd in het strafschopgebied vrijgespeeld en wist met enig fortuin doelman Leon Reitsema in de verre hoek te verschalken, 1-1. Na de gelijkmaker bleven de teams gelijkwaardig aan elkaar. Zo kreeg SCN meerdere mogelijkheden, maar had FC Assen de grootste kans om de tweede treffer te maken. Na een ware scrimmage voor de goal van SCN wist veteraan Wilmar Pastoor eerst nog een bal van de lijn te halen, werd er vervolgens een schot geblokt waarna doelman Reitsema definitief redding bracht door een inzet van dichtbij tot corner te verwerken. Hiermee bleef de gelijke stand na 45 minuten op het scorebord staan.

FC Assen verpulverd SCN na rust

In de tweede helft zag het spelbeeld er heel anders uit. FC Assen kwam als een totaal andere ploeg uit de kleedkamer en overrompelde SCN hiermee. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde de thuisploeg via Jarno Hamming en tweemaal Kay Veenhuizen maar liefst drie keer. Met de comfortabele 4-1 voorsprong kwam het technische spel van FC Assen op het kunstgrasveld alleen maar meer tot haar recht en hier wist een weerloos SCN niets tegenover te stellen. De uitploeg kwam niet in de duels, wist als collectief de ruimtes niet klein te houden en maakte ook de nodige individuele fouten waardoor FC Assen mede door nog drie treffers van Jarno Hamming in het restant van het duel kon uitlopen naar een 8-1 zege. De thuisploeg eindigde de wedstrijd overigens met tien man. In de slotfase was invaller Alessandro Hut tot ongeloof van iedereen zijn emoties niet de baas en viel verbaal uit naar de arbitrage waar hij de rode kaart voor kreeg van scheidsrechter Roesink.

SCN – SV Mussel

Na de verpletterende nederlaag tegen FC Assen staat SCN weer met beide benen op de grond en daalt mede door een slecht doelsaldo van de derde naar de zevende plek op de ranglijst. Volgend weekeinde moet de formatie van trainer Eric Prins zich in eigen huis gaan herpakken tegen hekkensluiter SV Mussel.

Verslag: Marco Bruinsma