Sport

Sv Pesse schenkt voetbalelftal in Gambia shirts

Pesse/Sukuta – Sinds enkele weken speelt een voetbalelftal in het dorpje Sukuta in Gambia in shirts van sv Pesse. De familie ten Oever uit Pesse bracht de shirts onlangs naar het dorp, waar de gift met open armen werd ontvangen. Het elftal dat bestaat uit jongens van tien jaar, speelde ter gelegenheid van hun nieuwe kleding een speciale wedstrijd in Sukuta. ‘Pesse’ won de wedstrijd na een gelijke stand via strafschoppen.

De familie ten Oever bracht onlangs een bezoek aan Gambia, dat één van de armste landen ter wereld is. Via een gids kwamen de Pessenaren in contact met een taxichauffeur, die hen naar het dorpje Sukuta bracht. Daar stond een jeugdelftal met smart op de groenwitte shirts van sv Pesse te wachten. De jongens trokken de shirts van sv Pesse aan en maakten zich op voor een  speciale wedstrijd op een veld waarop geen gras te bekennen viel. De doelen werden gevormd door twee pionnen. De meeste jongens speelden op blote voeten, want voetbalschoenen en andere spullen zijn er nauwelijks. De familie ten Oever was getuige van een intense wedstrijd, die in een gelijkspel eindigde. Uiteindelijk won ‘Pesse’ via strafschoppen en was de vreugde groot. Nu de club weet dat het goed terecht komt worden er volgende maand meer ‘oude’ voetbaltenues van sv Pesse naar Gambia (voor in andere dorpen) verscheept.
De familie ten Oever bracht ook babykleren, medicijnen en schoolspullen naar het dorp Brikama voor een ziekenhuis met kraamkliniek.

Bij de foto: Een voetbalelftal van het Gambiaanse dorpje Sukuta poseert in de shirts van sv Pesse. (foto: fam. Ten Oever)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen