Sport

De Vrienden van sv Pesse schenkt onderhoudsploeg nieuwe werkjassen

Pesse – De veertien leden van de onderhoudsploeg van sv Pesse waren blij verrast met de nieuwe werkjassen, die aangeboden werden door De Vrienden van sv Pesse. Elke maandagmorgen zorgen de vrijwilligers ervoor dat sportpark De Marke er altijd piekfijn bij ligt. De Vrienden van sv Pesse met als leden ondernemers en supporters, schonken de jassen als blijk van waardering aan de vrijwilligers, die voor de voetbalclub onmisbaar zijn.

Elke maandagmorgen om 8.30 uur zijn de vrijwilligers van de onderhoudsploeg present op het sportpark en nemen tot 9.00 uur de nieuwtjes door. Daarna heeft iedereen zijn taak, waarna om 11.00 uur de werkzaamheden worden beëindigd. Henk Koster is één van de initiatiefnemers van de onderhoudsploeg. ,,Twee jaar geleden kwam een aantal mannen op het idee een onderhoudsploeg van sv Pesse in het leven te roepen,” vertelt hij. ,,We hebben leden van de club thuis bezocht. Uiteindelijk hebben we veertien mensen bereid gevonden wekelijks werkzaamheden op ons sportpark te verrichten. Ik zocht na mijn pensionering vrijwilligerswerk zonder verplichting. Als iemand een keer niet kan, dan is dat geen probleem. Het is een gezellige groep, die zorgt dat het visitekaartje van de club netjes blijft.”
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het scheiden van afval, het herstellen van de grasvelden, gras maaien, kleedkamers schoonmaken, reclameborden reinigen en overige voorkomende werkzaamheden. Er wordt nauw samengewerkt met dorpshuis De Wenning. ,,Elke maandag gaan twee mensen aan het werk bij De Wenning,” laat Koster weten. ,,Als het nodig is helpen we elkaar.”
Voorzitter van De Vrienden van sv Pesse, Bernard ten Oever, vindt het werk door de vrijwilligers van de onderhoudsploeg ontzettend belangrijk voor de club. ,,Het is belangrijk dat een groep leden elke week ons sportpark netjes houdt. Als waardering hebben we de vrijwilligers werkjassen geschonken. Op die manier straalt de onderhoudsploeg eenheid uit.” De Vrienden van sv Pesse telt momenteel zeventig leden en bestaat vooral uit ondernemers rondom Pesse. ,,De helft van ons budget gebruiken we voor de hele club en de andere helft wordt gebruikt voor uitjes, waarbij de ondernemers onderling kunnen netwerken. Wij betalen bijvoorbeeld het busvervoer bij uitwedstrijden, het jeugdkamp, live muziek na thuiswedstrijden, afsluitingsactiviteiten voor de jeugd en bedrijfsbezoek.”

Bij de foto: De leden van de onderhoudsploeg van sv Pesse tonen hun nieuwe werkjassen, die zij ontvingen van De Vrienden van sv Pesse. Foto: (sv Pesse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen