Hollandscheveld schiet zichzelf in de voet

Afgelopen zaterdagmiddag stond er een wedstrijd op het programma tegen weer een onbekende tegenstander. SVBO Zat.1 ontving de trotse koploper op hun mooie sportpark in Barger-Oosterveld. Hollandscheveld begon redelijk aan de wedstrijd en probeerde de thuisploeg met hoge druk het voetballen onmogelijk te maken, maar het jonge SVBO was niet onder de indruk. Sterker nog na de eerste minuten dacht Hollandscheveld het wel op hun dooie gemak af te kunnen en SVBO profiteerde optimaal. De afstanden tot de tegenstander waren groot en de ruimtes op het veld enorm. Neem daarbij de zeer matige wedstrijdinstelling en zie daar het recept tot een kansloze eerste helft voor de gasten.

Dodelijke omschakeling SVBO

Dat SVBO een prima voetballende ploeg was bleek al snel. Na een aanval van Hollandscheveld vergat Span te stappen en hij hief daarmee buitenspel op waardoor Wolbers er op rechts vandoor kon.

Het was aan Vos te danken dat de 1-0 niet op het bord kwam. Maar bij de volgende omschakeling was het wel raak. Weer werd er niet goed ingegrepen op het middenveld en hierdoor kwam men achterin mankracht tekort bij Hollandscheveld. Uiteindelijk was het Wessels die de bal achter de kansloze Vos schoot. Wie dacht dat Hollandscheveld wakker was kwam bedrogen uit. SVBO was voetballend gewoon beter bij de les en ronduit gevaarlijker.

Pech voor Hollandscheveld

Na een goede aanval van Hollandscheveld kreeg men een corner te nemen. Zomer slingerde de bal voor het doel en Strijker kopte prima in. Echter de paal en rug van Walda voorkwamen een doelpunt.

Waar een schot van Zomer een simpele prooi voor Walda was stond Mol op de goede plek om een poging van Wolbers van de lijn te halen. Echter de 2-0 kwam er toch. Nu was het Diphoorn die verschrikkelijk in de fout ging waardoor SVBO de bal kon onderscheppen en via een voorzet, terugleggen van Wessels, via Wolbers kon scoren. De gifbeker was nog niet leeg, want vlak voor rust ging de bal ook nog op de stip. Wessels werd in de zestien achtervolgd door Vos en ging liggen. Waar iedereen een doeltrap verwachte legde scheidsrechter Assen de bal tot ontzetting van Hollandscheveld op de stip. Wessels liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot feilloos binnen.

Na rust een ander Hollandscheveld

Meteen was na rust te zien dat Hollandscheveld uit een ander vaatje tapten. De eerste kans was dan ook voor Strijker, maar zijn  schot ging voorlangs.

Even later stond het uit het niets 4-0. Vos kwam onnodig zijn doel uit en zat er naast waardoor de verdedigers kansloos waren en Wolbers kon scoren in het lege doel.

Hollandscheveld gaf echter niet op en koos de aanval waar het kon. Een overtreding buiten de zestien van Walda en de ingevallen D. Mol nam plaats achter de bal. Op voortreffelijke wijze krulde hij de bal in het doel. Hollandscheveld drong aan en met kunst en vliegwerk wist Walda keer op keer zijn doel schoon te houden. Uiteraard bood het SVBO ruimte daar men vol op de aanval speelde. Vos bleek echter verschillende keren een te grote sta in de weg voor de voorwaartsen van SVBO.

Aansluiting een feit

Hollandscheveld voelde dat er meer in zat en drong meer en meer aan. Men bleef aanvallen en uit een van die aanvallen meende D. Mol recht te hebben op een strafschop, maar waar scheidsrechter Assen hem in de eerste helft na een schwalbe van SVBO wel op de stip legde weigerde hij te fluiten voor een overtreding van Walda op D. Mol. Uiteindelijk was het Hagen die vijf minuten later van Eck in staat stelde de 4-2 binnen te tikken. De lat voorkwam een treffer van Strijker en in de weeromstuit was het Wolbers die met een prima counter de 5-2 op het bord schoot.

In een alles of niets poging werd er gewisseld bij Hollandscheveld en de ingevallen Dekker bracht nieuw elan. Het duurde dan ook niet lang of hij was betrokken bij een treffer. Nu was het Hagen die de 5-3 scoorde.

Verloren van zichzelf

De tweede helft bleef doldwaas en als er aan het einde 10 treffers waren gevallen had het de toeschouwers net verbaasd. Zowel SVBO als Hollandscheveld kreeg nog verschillende kansen.

De eindstand stond echter al op het bord en de spelers van Hollandscheveld kunnen niet tevreden zijn met het spel van met name de eerste helft.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen SJS en zal men echt vanaf minuut één bij de les moeten zijn om niet af te haken bij de bovenste plekken op de ranglijst. Verslag en foto: Wout Smit