Amusement

Tamboer: De tragiek van een vrouw zonder eigen stem

Een voorstelling over macht en onmacht, over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen. Geregisseerd door Olivier Diepenhorst (De tolk van Java, Lichter dan ik en Gelukzoekers op Sumatra).

De Smeekbede
Indringende zoektocht naar een Surinaams verleden

In 1795 stuurt een vrijgemaakte vrouw een smeekbede naar haar voormalig meester. Het schip met de brief dat vanuit Paramaribo naar Amsterdam vaart, wordt gekaapt. Bijna tweehonderd jaar later wordt haar smeekbede in een archief teruggevonden.

De briefschrijfster is Dédé, een in slavernij geboren vrouw op een plantage in Suriname. Zij strijdt voor de vrijheid van haar zoon, gevangen in een systeem dat hun menselijkheid ontkent. Tegelijkertijd krijgen we het verhaal mee van de Utrechtse jurist Engelbert, die naar Suriname afreist om meerdere plantages te beheren en aldaar de meester wordt van Dédé.

Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader. Toegang is € 5,00 inclusief en kopje koffie of thee. Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets meteen een plek voor deze inleiding.

za 4 nov 2023

20:15

Tickets en informatie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: