Jeugdig Hollandscheveld sleept gelijkspel uit de strijd tegen Drenthina

Emmen – Na een goede start gingen de dames van Hollandscheveld als koploper de tweede ronde van de competitie in. Met een 4-1 overwinning op Assen is ook voor Drenthina de competitie positief gestart en daarmee was de kans groot dat de winnaar van deze partij ook na deze ronde verder zou gaan als koploper. Voor Hollandscheveld zou dit een lastige opgave worden. Door diverse redenen was de ploeg van Henry Strijker niet in staat om op volle sterkte naar Emmen af te reizen en daarom werd een beroep gedaan op 2e elftalspeelster Robin Wobben en 0-15 speelster Rosane Rispens. Doordat er geen wissels waren, moesten beide dames ook vanaf het eerste fluitsignaal in actie komen en dit zorgde ervoor dat wellicht het jongste elftal ooit van Hollandscheveld aan de aftrap verscheen.

Hollandscheveld had het lastig met Drenthina dat direct de aanval zocht. De jonge ploeg was veelal de onderliggende partij in duels en had moeite de bal in de ploeg te houden. Dit zorgde er ook voor dat Drenthina de bovenliggende partij was. Toch hadden zij moeite om dit overwicht om te zetten in een voorsprong. Het was geheel tegen de verhouding in dat na een half uur spelen Mylenka Mol op aangeven van Robin de 0-1 wist te maken. Hoewel het spel nog niet optimaal was, merkte je wel dat de 0-1 wat rust bood. De bal lag nu letterlijk en figuurlijk bij Drenthina en Hollandscheveld kon iets meer loeren op counters. En vlak voor rust leek Hollandscheveld ook dichtbij de 0-2 te zijn, maar zag dat de bal via de paal terug het veld in ging. Nog geen minuut later wist Drenthina wel tot scoren te komen waardoor beide partijen met een 1-1 gelijke stand de kleedkamers konden opzoeken.
Na rust leek Hollandscheveld snel de voorsprong weer in handen te nemen. Mylenka wist door door te jagen de verdediging van Drenthina in verlegenheid te brengen. De keepster van Drenthina zag daardoor nog maar één mogelijkheid en dat was Mylenka van de bal proberen te zetten buiten het 16 metergebied. Dat ze hierbij een overtreding maakte nam ze voor lief. Je zou daardoor ook denken dat dit een vrije trap voor Hollandscheveld zou betekenen, want zonder deze overtreding was Mylenka op weg naar een leeg doel. Maar niets is minder waar, de scheidsrechter wuifde iedere vorm van protest weg en liet rustig verder spelen. Dit leverde uiteraard enige frustratie bij de Oranje-Zwarte dames en het zorgde er ook voor dat Drenthina weer het initiatief kon nemen en leek Hollandscheveld het even kwijt.
In deze fase van de wedstrijd was belangrijke rol weggelegd voor Janine Robben. De keepster van Hollandscheveld wist de ploeg meermaals te behoeden van een achterstand, maar ook zij kon niet voorkomen dat in de 75e minuut Drenthina alsnog op voorsprong kwam. Henry Strijker moest daarom iets bedenken om een nederlaag te voorkomen, en zonder wissels op de bank moest hij daarom het risico nemen om achterin 1 op 1 te gaan spelen. Deze keuze leek te worden afgestraft want met nog ongeveer 5 minuten speeltijd leek Drenthina de 3-1 te gaan maken. Echter bood de onderkant van de lat Hollandscheveld redding en uit de counter die daaruit volgde leek Ranoe dan toch eindelijk de gelijkmaker te kunnen maken. Helaas mistte het schot van Ranoe wat precisie en vloog over het doel heen. Maar de dames gaven niet op, en drongen Drenthina steeds meer terug op eigen helft en in de 90e minuut werd dat harden werken ook beloond met een goal van Indy Strijker.
Met de 2-2 op zak blijft Hollandscheveld dit seizoen nog ongeslagen en weet het nog steeds de eerste plek te bezetten in de competitie. Hierbij moet echter wel worden opgemerkt dat sommige ploegen 1 wedstrijd minder hebben gespeeld.