Algemeen

Echtpaar Bol Raap-Bovenschen viert vandaag hun diamanten huwelijk.

Hoogeveen-Hoogeveen-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vandaag het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.

Jaap werd 13 juli 1940 geboren in Ede en Tineke 6 juni 1942 in Veenendaal.

Zij leerden elkaar kennen op een feestje van wederzijdse vrienden, Jaap was toen 21 jaar, pas uit militaire dienst en werkzaam bij de Rotterdamse bank, Tineke werkte op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht. Op dat feestje sloeg al snel de vonk over. De muziek op dat feestje kwam van de platenspeler van Tineke, één van haar eerste aankopen van haar zelf verdiende geld. Een dag na het feestje kwam Jaap de platenspeler met een smoesje terugbrengen, bleef gelijk koffie drinken en vanaf toen waren zij een stel!

Zij trouwden in 1963 en kregen 2 dochters Jeanette en Hanneke.

Jaap werd vertegenwoordiger in auto-onderdelen en Tineke huisvrouw en moeder, zo ging dat in die tijd. Jaap kreeg als vertegenwoordiger het noordelijk rayon en zo kwam het dat zij als gezin in 1980 van Veenendaal verhuisden naar Hoogeveen. In de Tapuitlaan woonden zij van 1980 – 2009 met veel plezier, gezelligheid en buurt-bbq’s. Echter de jaren begonnen te tellen en het onderhoud werd hen te veel, zo verhuisden zij in 2009 naar een appartement in de Beukehaeghe, 4 jaar aan het Haagje en daarna nog 10 jaar aan de Beukemastraat. Helaas laat hun gezondheid het de laatste jaren afweten en zijn zij afgelopen juni verhuisd naar een aanleunwoning van NNCZ aan de Notaris Mulderstraat met meer zorg in de nabijheid.

Zij prijzen zich gelukkig deze mijlpaal te kunnen vieren met dochters, schoonzonen 4 kleinzonen, kleindochter hun partners en als kers op de taart hun schat van een achterkleindochter!

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen