Kansloze middag Hoogeveen bij Harkemase Boys

HARKEMA – Hoogeveen merkte zaterdag wederom dat voetballen in de Derde Divise toch wel wat meer vraagt. De ploeg van trainer Stef Lamberink kwam kwalitatief tekort tegen een sterk Harkemase Boys en ging met 4-0 onderuit.

Hoogeveen begon niet eens zo slecht aan de wedstrijd, maar ging door persoonlijke fouten de bietenbrug op. Zo maakte doelman Stan Meekhof in de 17e minuut een zeldzame fout door een inzet van Thomas Prinsen los te laten, waarna Joris Adams er als de kippen bij was om te scoren.

Ook de 2-0 op slag van rust had nooit mogen vallen. De snelle Jhurrey Margaritha, neef van de in Azerbeidzjan spelende en voormalig Hoogevener Jearl Margaritha, stuurde liefst drie Hoogeveen-verdedigers het bos in en zette de 2-0 op het scorebord. Hoogeveen kon dara aanvallend niets tegenover zetten, al schampte een schot van Jeroah Balubun nog wel de bovenkant van de lat.

Geen kansen

Na rust gebeurde er lange tijd weinig. Hoogeveen had een veldoverwicht, zonder dat het kansen kreeg. In de 64e minuut leidde een verkeerde pass van Jim Veltmaat de 3-0 in. Invaller Jari Slort, koud in het veld, promoveerde zijn eerste balcontact tot een treffer.

Bij Hoogeveen gingen de koppies hangen en de ploeg had het geluk dat de Harrekieten nog maar één keer het net troffen. Adams bepaalde, met zijn tweede van de middag, de eindstand op 4-0.

Wennen aan hogere tempo

Geen zorgen

Menno Heerkes, maakt zich vooralsnog geen zorgen. “We moeten vooral wennen aan het hogere tempo, maar we zijn pas net begonnen en ik ben zeker nog niet in paniek”, liet de aanvoerder na afloop weten.

Woensdag bekerkraker

Aanstaande woensdag komt Hoogeveen weer in actie. In de tweede voorronde van de KNVB beker is Staphorst de tegenstander. Een heuse bekerkraker. De wedstrijd, in Hoogeveen, begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag komt Hoogeveen weer in competitieverband in actie. DVS’33 uit Ermelo is om 18.00 uur de tegenstander. Beide wedstrijden zijn weer live te volgen via Hoogeveen TV. Woensdag begint de uitzending al om 19.30 uur vanaf het veld, waar Gerjo Stegeman ook zal praten met analist Theo ten Caat.

Harkemase Boys – Hoogeveen: 4-0. Scoreverloop: 17e Joris Adams 1-0, 45e Jhurrey Margaritha 2-0, 64e Jari Slort 3-0, 70e Joris Adams 4-0. Scheidsrechter: Daan Schaper. Gele kaart: Blekkink (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Meekhof, Blekkink, Vijghuizen, Schuurman, Menno Heerkes (Leerdam), Bijlsma, Ngendakumana (Benjamins), Tom Heerkes, Veltmaat (Ten Cate), Balubun, Kamphuis.