Algemeen

Eerste collegebezoek in teken van passend werk en hergebruik

Hoogeveen  – Dinsdag 4 september ging het college van B&W op bezoek bij kringloopbedrijf Het Goed in Hoogeveen. Na een presentatie over Het Goed volgde een rondleiding door het bedrijf.

Het college was onder de indruk van het gedetailleerde proces dat gevolgd wordt van inname van goederen tot eindproduct dat de winkel verlaat. Het Goed zet alles op alles om de afvalstroom te beperken en te zorgen voor meer hergebruik. Ook op het gebied van personeelsinzet zet Het Goed zich op bijzondere wijze in om mensen te helpen. Het bedrijf biedt passend werk aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ze kunnen op een laagdrempelige manier ervaring opdoen. Hierdoor vergroten ze hun kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf.

Wekelijks op werkbezoek
Wethouder Jan Steenbergen toonde zich na afloop van dit werkbezoek bijzonder tevreden: ‘We willen als college bedrijven beter leren kennen, weten hoe er gewerkt wordt en horen wat er speelt. Zo verkorten we de lijnen tussen ondernemers en de gemeente.’ Het college gaat wekelijks op bezoek bij een bedrijf, instelling of vereniging in de gemeente. Wilt u het college uitnodigen? Stuur dan een mail naar Gea Lunsing, g.lunsing@dewoldenhoogeveen.nl.

Geef een reactie