Algemeen

NNCZ met 13 bussen onderweg naar Den Haag om alarm te slaan voor de ouderenzorg

Geef de ouderenzorg zuurstof en zorg dat de financiële kortingen op de budgetten van tafel gaan. Die oproep doen ouderenorganisaties aan minister Helder van Langdurige Zorg en de Tweede Kamer. Dinsdag 5 september organiseren de ouderenorganisaties een actiedag in Den Haag.  Er zijn vanuit NNCZ 13 bussen met medewerkers vanmorgen vertrokken richting de actiedag in Den Haag.

 

Vervolg 

De actiedag is een vervolg op het bezoek aan de Tweede Kamer voor de zomer. Toen kwamen er ongeveer 100 zorgmedewerkers naar Den Haag. Op 5 september verwachten we met ongeveer 1.000 medewerkers, mantelzorgers, naasten, vrijwilligers en andere sympathisanten naar de Hofstad te reizen. Die dag werken zorgorganisaties in Noord-Nederland met een rooster zoals dat er wellicht uit zal gaan zien: met minder medewerkers en met ondersteuning van naasten en buurtgenoten. 

Politieke aandacht 

Diverse politieke partijen hebben aangeven bij de manifestatie aanwezig te zijn om de zorgmedewerkers toe te spreken. Caroline van der Plas (BBB), Fleur Agema (PVV), XX (PvdA/GL) en Jimmy Dijk (SP) zullen met Roeli Mossel van de NNCZ op het podium staan tegenover het Centraal Station in Den Haag. 

 

Petitie 

De online petitie is inmiddels ondertekend door meer dan 25 duizend medewerkers, ouderen, vrijwilligers en andere belangstellenden die zich zorgen maken over de toekomst van de ouderenzorg. Door te ondertekenen roepen zij de Tweede Kamer op de desastreuze financiële kortingen van tafel te krijgen. De definitieve eindstand zal tijdens de manifestatie worden overhandigd aan minister Helder van Langdurige Zorg.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen