Amusement

U!TdagenD Hoogeveen biedt gratis activiteiten, voorstellingen en muziek aanstaande zaterdag

Hoogeveen-Het nieuwe culturele seizoen start in Drenthe in september. Tijdens de Drentse Uitmaand vinden in alle twaalf Drentse gemeenten één of meerdere evenementen, plaats waar bezoekers kennis kunnen maken met de workshops, concerten, voorstellingen en tentoonstellingen die het komende seizoen op de agenda staan. Het is ondertussen traditie om te vieren wat een mooi kunst- en cultuuraanbod Drenthe heeft. In Hoogeveen start het seizoen met U!TdagenD Hoogeveen.

U!TdagenD biedt gratis activiteiten, voorstellingen en muziek
Op de podia rond theater De Tamboer krijgen jong en oud 2 september een voorproefje van het komende seizoen. Regionale amateurs en landelijke professionals presenteren afwisselend dans, kindertheater, cabaret en straattheater. Dit jaar zijn er meerdere activiteiten die in het teken staat van Vincent van Gogh. Bezoekers kunnen met een look a like van de kunstenaar op de foto of mee schilderen aan een kunstwerk.

Fietsfestival
Op zaterdag 2 september vindt ook het Fietsfestival Drenthe plaats. Deze fietstocht van 30 of 40 kilometer rond Zuidwolde en Veeningen brengt een festivalprogramma met muziek, entertainment en lekker eten.
Op 30 september is er het Irish Festival. De veertiende editie in Theater De Tamboer wordt er een met zeven bands, waarvan Dublin Legend (voorheen The Dubliners) één van de bekendste is. Het wordt een avond vol meezingers. Meer evenementen in Hoogeveen zijn te vinden op drentseuitmaand.nl.

Opening tijdens Wat N Kunst in Roden
De opening van de Drentse Uitmaand vindt plaats op zaterdag 2 september om 13:00 uur tijdens Wat N Kunst op de Brink in Roden. Zangeres Ellen ten Damme en cultuurgedeputeerde Jisse Otter geven samen het startschot voor de actiemaand. Vervolgens zingt Ellen ten Damme de sterren van de hemel. Ellen ten Damme is opgegroeid in Roden en een graag geziene gast. Wat N Kunst kent daarnaast een feestelijke uitmarkt en er zijn verschillende previews van de komende voorstellingen in Theater de Winsinghhof te zien.

De Drentse Uitmaand is de feestelijke opening van het nieuwe culturele seizoen
Gedurende de hele maand september worden culturele activiteiten en evenementen uitgelicht op www.drentseuitmaand.nl. Doel is om zoveel mogelijk mensen te informeren over alle culturele activiteiten in Drenthe. De Drentse Uitmaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur.

 

 

Geef een reactie