Archieffoto ©Foto: Schonewillefotografie
Algemeen

En toen stond er ineens een flitspaal

Hoogeveen – Wie over de industrieweg rijdt doet er verstandig aan om zich aan de snelheid te houden. Sinds een aantal dagen staat hier een mobiele flitspaal.

En denk nu niet dat je ongelimiteerd in de rest van de gemeente Hoogeveen  je niet aan  de snelheid hoeft te houden. Deze staat er tijdelijk. De verplaatsbare flitspalen zijn een nieuw middel om de maximumsnelheid te handhaven, naast de vaste flitspalen en mobiele radarcontroles. Ze blijven enkele weken tot maanden op één locatie staan en verhuizen daarna weer voor een periode naar een andere locatie.

Hoe worden de locaties bepaald?

Het Openbaar Ministerie bepaalt aan de hand van informatie van wegbeheerders en politie de locaties van de flexflitsers. Naast snelheidsovertredingen zijn onder meer risicofactoren zoals kruisend (fiets)verkeer en het aantal en de ernst van de ongevallen van belang. De wegbeheerders, bijvoorbeeld gemeentes en provincies, kunnen mogelijk geschikte locaties aandragen bij de politie. Het team verkeer van de regionale eenheden van de politie bespreekt de lijst met potentiële locaties met het Openbaar Ministerie.

Waarom wordt de flexflitser bewaakt met een camera?

Handhavingsmiddelen zijn soms doelwit van vandalisme. Om dat te voorkomen maakt de camera opnames als iemand zich een tijd lang ophoudt bij de flexflitser. De camera is alléén gericht op de flitser zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen