Sport

Lisa Scholtens draait op volle toeren op het NK dammen 

Hoogeveen-Inmiddels is het Basalt NK dammen voor vrouwen al over de helft. De speelsters hebben vier rondes achter de rug, en op dit moment staan meerdere mensen op kop. Twee Hoogeveense meiden doen ook volop mee in de strijd. Lisa Scholtens (18) staat met 6 punten gedeeld eerste en debutante Elise Schouten (16) staat met 1 punt op de 10e plaats.

Lisa’s toernooi loopt tot nu toe naar wens. In de vierde ronde won ze van clubgenote Elise. Lisa had al vrij snel licht voordeel. Elise had een vervelende randschijf en daar profiteerde Lisa optimaal van. Onder de druk blunderde Elise en liep ze in een combinatie. Na afloop van de partij lachte ze de pijn weg: “Ik baal van de partij. Het liep vanaf het begin stroef en vind het jammer dat het zo snel misging. Ik hoop dat de andere partijen beter gaan.” Lisa was tevreden met haar spel: “De partij liep volgens plan. Mijn spel is nu goed en ik zit lekker in het toernooi. Ik heb zin om de rest van de week te blijven knallen.”

Het NK is tot nu toe heel spannend. Organisator Nicole de Vries (19): “Het is heel leuk om te zien dat iedereen de strijd aangaat. Ik heb nog geen enkele saaie partij gezien. Neem bijvoorbeeld Yulia Bintsarovska, die vanaf volgend seizoen voor de Hoogeveense damclub zal uitkomen. Zij is nog maar 14 jaar, maar is voor niemand bang. In de derde ronde pakte ze een punt tegen oud-wereldkampioene Darya Tkachenko, waar ze hard voor heeft gevochten. Dat vind ik mooi om te zien.” De andere jeugd doet het ook goed. De top 5 bestaat op dit moment uit vier jeugdspeelsters.

Ook de B-groep is volop bezig. Hier doet Charell Schuller (16) uit Hollandscheveld aan mee. Voor Charell was het even inkomen: de eerste twee rondes liep ze in combinaties, en verloor ze. Ze baalt hier wel van, maar is positief: “Mijn positiespel gaat hartstikke goed. Als ik beter op de combinaties let, zal het een stuk beter gaan. Het is hoe dan ook een leerzaam toernooi voor mij.”

Het NK wordt gespeeld in MFC De Magneet. “Veel wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers. Zij maken het ons heel makkelijk door de catering te regelen en ons verder te helpen waar nodig. Zonder hen kon dit NK niet georganiseerd worden”, aldus De Vries. Het NK duurt tot en met aankomende vrijdag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in MFC De Magneet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen