Sport

Hoogeveen start voorbereiding op maandag 10 juli

HOOGEVEEN – Het afgelopen seizoen ligt nog vers in het geheugen, maar na 6 weken vakantie start Hoogeveen zondag maandag 10 juli aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat zal gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Stef Lamberink. Hij heeft iets meer dan een maand de tijd om toe te werken naar de start van het seizoen dat voor Hoogeveen begint op 12 augustus met de voorronde van de landelijke KNVB beker.

Dinsdag weet Hoogeveen wie de tegenstander wordt in deze voorronde. 60 ploegen verdwijnen dan in de ballenbak voor de loting. Naast Hoogeveen zijn dat alle andere ploegen uit de 3e Divisie (36 in totaal) en de ploegen die de laatste vier hebben gehaald van de diverse toernooien om de districtsbeker.

Programma voorbereiding

In aanloop naar deze wedstrijd speelt Hoogeveen een aantal oefenwedstrijden. De eerste staat gepland voor zaterdag 15 juli om 14.30 uur. In Genemuiden wordt er dan 2x 35 minuten gespeeld. Genemuiden promoveerde afgelopen seizoen ook naar de 3e Divisie en is dus ook komend seizoen één van de tegenstanders.
Een week later is in Hoogeveen om 11.00 uur SC Cambuur O21 de tegenstander. Dinsdag 25 juli reist men af naar Hardenberg om aan te treden tegen tweededivisionist HHC. Dit duel begint om 19.30 uur. Zondag 30 juli komt eersteklasser GVAV naar Hoogeveen en wordt er afgetrapt om 14.00 uur. Woensdag 2 augustus is vervolgens FC Groningen O21 de tegenstander op het Bentinckspark om 19.30 uur, waarna de voorbereiding op zaterdag 5 augustus wordt afgesloten met een duel tegen eersteklasser ‘d Olde Veste ’54.

Indeling derde Divisie

De KNVB heeft de indeling van de Derde Divisie inmiddels ook bekendgemaakt. Hoogeveen treft daarin zoals verwacht bijna allemaal nieuwe tegenstanders. Alleen tegen DEM, Hercules en HSC’21 werd eerder in competitieverband gespeeld. Verder treft het slechts vijf zondagclubs. Meest uit het oog springende tegenstander is natuurlijk IJsselmeervogels.

Naast de genoemde ploegen treft Hoogeveen met Harkemase Boys, Urk, Staphorst, Genemuiden en DOVO tegenstanders die het al eens in de beker of oefenwedstrijden trof. Andere tegenstanders zijn: ODIN’59 (Heemskerk), RKAV Volendam, DVS’33 Ermelo, VV Eemdijk (Spakenburg), VVSB (Noordwijkerhout), Sparta Nijkerk, Kampong (Utrecht) en FC Rijnvogels (Katwijk). Het competitieprogramma wordt volgende week bekendgemaakt.

 

Foto: Gerjo Stegeman (Stef Lamberink is de nieuwe trainer van Hoogeveen en start maandag 10 juli met de voorbereiding).

Geef een reactie