Algemeen

Behoorlijk warme TT-Uitloop 2023

Assen/Hoogeveen – Vandaag waren in Assen weer de jaarlijkse TT-races. De TT heeft een erg lange geschiedenis en kent zijn oorsprong al in 1925. De eerste TT werd op zaterdag 11 juni 1925 op een 28,4km lang circuit. Gevormd door een wegendriehoek tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo.

Na de 3e TT in 1927, krijgt het de internationale status en is daarmee officieel gevestigd in de racerij. Tijdens de oorlog liggen de races noodgedwongen stil en in 1946 wordt het weer opgepakt. In 1955 wordt de 25e Dutch TT gehouden op een compleet nieuw circuit. 7,7 km lang en geheel op Asser grondgebied. De TT-Assen is de enige race die sinds het begin op de kalender staat en wordt wereldwijd bij alle motorrace liefhebbers enorm gewaardeerd. Volgens liefhebbers is de TT-Assen 1 van de beste circuits van het MOTO-GP kalender.

Ondanks het warme weer vandaag waren er maar liefst 106.000 bezoekers. Deze bezoekers gaan na afloop natuurlijk naar huis en een heel groot gedeelte moet via de A28 langs Hoogeveen richting het zuiden. Sinds jaar en dag staan er op vele plekken naast de A28 vele mensen die de motorrijders uitzwaaien, zo ook bij Pesse, Fluitenberg en Hoogeveen. Kinderen zwaaien en draaien met hun polsen om motorrijders hopelijk de toeren van hun motor te laten horen.

Hebben jullie als kind ook aan de snelweg gestaan om te zwaaien naar de motoren? Wat zijn jullie herinneringen daaraan?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen