Algemeen

IJsje voor de treinreiziger tussen Meppel en Assen tijdens werkzaamheden aan het spoor

Hoogeveen-Maandag 19 juni was het heerlijk weer. Tijd voor een ijsje vonden ProRail en NS. 

Van 8 tot en met 21 juni werkt ProRail aan het spoor bij Hoogeveen. In deze periode is er daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen Meppel en Assen. Hoewel er allerlei maatregelen zijn genomen om het leed te verzachten, blijft het vervelend als je moet omreizen of alternatief vervoer moet gebruiken. NS en ProRail deelden daarom ijsjes uit op station Meppel, Hoogeveen en Assen aan iedereen die met de bus moest in plaats van met de trein. 

Extra maatregelen voor reizigers

Vanwege de overlast die vorig jaar ontstond voor reizigers door een tekort aan bussen, zijn er dit jaar extra maatregelen genomen om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken. Niet alleen rijden er bussen op het traject Zwolle – Assen. Ook rijden er tijdens de werkzaamheden van maandag tot en met donderdag in de spits extra Intercity’s tussen Zwolle en Leeuwarden. Reizigers die via Leeuwarden van Zwolle rechtstreeks naar Groningen of van Groningen rechtsreeks naar Zwolle reizen hoeven in Leeuwarden niet uit te checken bij NS en in te checken bij Arriva. Zij reizen dit hele traject dus met NS.

Werkzaamheden

In Hoogeveen verlegt ProRail het spoor zodat de bochten die gemaakt moeten worden voor en na het station sneller genomen kunnen worden door de trein. De trein moet er nu afremmen tot 80 km per uur; dat is straks niet meer nodig en dat zorgt behalve voor tijdswinst, voor een betere overstap voor de reiziger. Verder zijn er werkzaamheden op het station en wordt de overweg Pesserstraat veiliger gemaakt. De bedoeling is dat de werkzaamheden klaar zijn voor de TT-Assen. De werkzaamheden verlopen volgens planning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen