Noordscheschut daalt volgend seizoen af naar de 2e Klasse

Afgelopen zaterdag speelde Noordscheschut zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie voor een langer verblijf in de 1e Klasse. Helaas trok de equipe van Berry Zandink tegen Unicum Lelystad met 1 – 3 aan het kortste eind. Zodoende degradeerden de Schutters voor de tweede maal op rij.

Op voorhand wist de thuisploeg dat de bezoekers uit Lelystad een lastig te nemen horde zou worden. De ambitieuze gasten zijn de afgelopen seizoenen bijzonder actief op de transfermarkt en herbergt inmiddels een gezelschap aan topamateurvoetballers en ex-profs.

Met de zomerzon hoog aan de horizon ging de wedstrijd van start. Aderlating voor de thuisclub was het ontbreken van aanvoerder en topscorer Nick Koster. De thuisploeg koos ervoor om enigszins in te zakken en de bezoekers het spel te laten maken. De eerste goede mogelijkheid was voor Unicum. Na een voorzet vanaf de linkerflank werd het speeltuig rakelings over de kruising gewerkt. Aan de andere zijde belandde een kopbal van Rijnald Vos bovenop de deklat, na goed voorbereidend werk van Jesse Steenbergen.

Amper vijf minuten later was het aan de andere kant toch raak. Michel van Aggele tekende de 0 – 1 aan. Na deze treffer gebeurde er weinig. Tot een vijftal minuten voor rust Melvin Mol mocht aanleggen voor een vrije trap. Met een curve, á la Roberto Carlos in zijn beste jaren, gaf Mol de keeper van de bezoekers geen schijn van kans en bracht gelijkmaker op het scorebord. Wie echter dacht dat dit de ruststand zou zijn kwam bedrogen uit. Want amper een minuut later schoot aanvoerder Dyllan Lancer de 1 – 2 binnen.

De tweede helft ging Noordscheschut naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Een  volley van Mol vond niet het gewenste resultaat. De wedstrijd werd grimmiger. Dit resulteerde tot enkele gele prenten op rij. Na ruim een uur spelen dook Rijnald Vos, na goed voorbereidend werk van Bjorn Schonewille, kansrijk op voor het vijandige doel.  Zijn inzet verdween echter jammerlijk over.

Ruim een kwartier voor tijd gloorde er weer hoop aan de horizon voor Noordscheschut. Op advies van de grensrechter ontving aanvoerder Lancer een directe rode kaart. Wie dacht dat de thuisclub nu langszij zou komen, kwam bedrogen uit, want amper vijf minuten na het wegsturen van Lancer, scoorde invaller Jason Lenz de 1-3 en was de wedstrijd beslist.

Na deze domper was Noordscheschut niet meer bij machte om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Unicum kwam geen moment meer in gevaar. In blessuretijd eindigden de gasten nog wel met negen man. Denzel Budde kreeg zijn tweede gele kaart en kon ook vervroegd de douche opzoeken.

Noordscheschut daalt volgend seizoen af naar de 2e Klasse. De indeling in de loodzware 1e Klasse E, langdurige blessures van enkele sleutelspelers én de vele degradanten waren dit seizoen iets te veel van het goede. Volgend seizoen kunnen de mouwen weer opnieuw omhoog. Nu eerst herstellen en bijtanken tijdens het zomerreces.