KLEIN Peergroup-Vinnie-© Marleen Annema-
Amusement

Peergroup zoekt spannende zolders voor optreden: Vinnie

In de kleurrijke jeugdvoorstelling Vinnie nemen we kinderen uit groep 6, 7 en 8 mee naar de meest bijzondere zolders van Drenthe, waar we in een handomdraai een heel nieuw universum creëren. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, ook als je nog niet helemaal weet wie je bent. Waar je mag schreeuwen als je je niet begrepen voelt en waar je met verf mag smijten als je een uitlaatklep zoekt.

Vinnie is een ode aan de verbeelding. In deze muzikale voorstelling vindt Vinnie samen met zijn vrienden de gitaar, de cello en het slagwerk creatieve manieren om met oude pijn en nieuwe tegenslagen om te gaan.

Vinnie gaat over alles wat je wint als je je verlies onder ogen durft te komen. Want zoals Vincent van Gogh aan zijn broer Theo schreef: ‘het verdriet moet zich niet in onze ziel ophopen zoals water in een moeras.’

‘Zing, dans, speel, teken en troost de mensen. Er is zoveel te zien in de wereld.’

Uit: Vinnie, tekst: Anouk Saleming

Peergroup maakt de school- en familievoorstelling VINNIE vanuit het thema ongelijkheid. We richten ons op jongeren uit de leeftijd van 9 tot 13 jaar in Drenthe, met speciale aandacht voor jongeren uit de gemeente Hoogeveen en omgeving.

VINNIE is losjes gebaseerd op het turbulente leven van Vincent van Gogh, gespeeld door een jonge acteur en met drie klassieke muzikanten van het Margaretha Consort. De voorstelling speelt vanaf oktober 2023 in het kader van het Van Gogh jaar in Drenthe

Wil je de voorstelling VINNIE boeken voor jouw school? Mail dan naar Joran en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Peergroup zoekt spannende zolders voor voorstelling Vinnie!

We zijn op zoek naar spannende zolders in de gemeente Hoogeveen, Coevorden en De Wolden. Wees gerust: ze hoeven niet opgeruimd te zijn, de zolders zijn bedoeld om de fantasie zoveel mogelijk te prikkelen, hoe meer er zien is, hoe beter. De zolders moeten ongeveer 50m2 (ca 6mx8m zonder schuine wanden) zijn en bereikbaar via een vaste trap.

Oproep zolders

Heb of weet je een zolder voor deze voorstelling? Stuur dan een mail naar productieleider Suzanne Verhagen:suzanne@peergroup.nl.

foto: Peergroup-Vinnie-©-Marleen-Annema

Geef een reactie