Algemeen

Station Hoogeveen staat in teken van Vincent van Gogh

Hoogeveen- Vincent van Gogh leeft in Hoogeveen, 140 jaar geleden in 1883 kwam Vincent vanuit Den Haag met de trein naar Hoogeveen.
Vincent verbleef drie weken in het logement Hartsuiker in de Pesserstraat waar hij daarboven op de zolder voor het raam schilderde.

Vandaag laat station Hoogeveen van Gogh weer herleven met een prachtige tentoonstelling van replica’s van Vincent van Gogh zijn schilderijen, in de zomer zal voor het station nog meer replica’s te zien zijn.

Deze dag konden de inwoners van Hoogeveen genieten van een gevarieerd programma rond Vincent van Gogh, wethouder Mark Tuit kreeg de eer om Vincent van Gogh op het station symbolisch te onthullen.

De opkomst van bezoekers was enorm, Martije ging vooraf met een lied wat ze speciaal heeft geschreven over Van Gogh “Wat Vincent zag” en begeleide zichzelf met de piano.
Vervolgens werden er heerlijke chocolaatjes uitgedeeld aan het publiek, deze zijn speciaal gemaakt door Chocolaterie de Kolibrie.

Als eindstuk van dit gevarieerde programma was er een kleine vertelvoorstelling van Janne IJmker onder begeleiding van prachtig pianomuziek  door Joke Venhuizen.
Janne IJmker liet de bezoekers meeslepen over haar fictieve Vincent Van Gogh verhaal “Land van verlangen”.

De gids Jan pol sloot het programma af met een wandeling vanaf het station langs het logement waar van Gogh drie weken verbleef en vervolgens ging de wandeling naar de van muurschildering van Vincent van Gogh in de binnenstad..

Foto’s: Paula Bansema



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen