Politiek

Gemeentebelangen Hoogeveen wil in Provinciale Staten ook ‘lokale politiek’

Hoogeveen – Het belang van lokale politiek is gelukkig ingedaald bij de inwoners van Nederland. Nog nooit hebben de lokale partijen zo goed gescoord als tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Ook in Drenthe zijn veruit de meeste stemmen naar lokale partijen gegaan. “De volgende stap is om ook op provinciaal niveau de belangen van de lokale partijen een grotere stem te geven” zegt voorzitter Jacob Melissen. “Sterk Lokaal Drenthe is de provinciale partij die de belangen behartigt van alle lokale partijen. Wij behartigen de belangen van onze inwoners in onze gemeente maar we moeten soms ook over de gemeentegrenzen heen kijken en vooral samenwerken.

Buurgemeenten hebben vaak genoeg dezelfde problematiek of wensen. Als we dat gezamenlijk oppakken, staan we veel sterker. Bovendien is het verspilde energie om allebei het wiel opnieuw uit te vinden wanneer dat in een andere gemeente reeds is gedaan. Daarnaast zouden we dat ook samen kunnen doen. Daarin kan en wil Sterk Lokaal de gemeentelijke lokale partijen ondersteunen”. Melissen geeft aan dat Sterk Lokaal Drenthe hierin een verbindende rol kan spelen. Zij zijn onze stem in de Provinciale politiek. Het thema “de wolf” is een probleem wat in elke Drentse plattelandsgemeente speelt.

Landelijk en Europees, kunnen hiervoor wel wetten zijn geschreven maar als wij gezamenlijk aangeven voor welke problemen de inwoners van Drenthe in de praktijk komen te staan, kan Den Haag en in het vervolg daarop Brussel hiervoor wellicht begrip opbrengen en zich sterk maken om deze wetten aan te passen. Een thema voor de langere termijn is de infrastructuur. Voorbeeld hiervan is de wens van GB om een rechtstreekse spoorverbinding langs de A37 te krijgen naar Emmen en vanuit daar richting Duitsland. Dit gaat op dit moment vooral de aangrenzende gemeenten van Hoogeveen aan maar natuurlijk zal deze verbetering van het spoornetwerk voor alle inwoners van Drentse gemeenten en overigens ook de inwoners van verder weg liggende gemeenten, een groot voordeel opleveren.

In eerste instantie zal op provinciaal niveau deze wens draagkracht moeten krijgen. Sterk Lokaal spreekt onze taal. Zij zitten dicht bij het vuur en kunnen de belangen van allen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hun stem op een lokale partij hebben uitgebracht steeds weer in het Provinciehuis op de kaart zetten. Voor ons als GB is het belangrijk dat we “een verlengstuk van onszelf” aanwezig hebben in de Provinciale Staten. “Wij hopen dan ook dat tijdens de Provinciale verkiezingen alle stemmen die in de gemeenten voor lokale politiek werden uitgebracht nu naar Sterk Lokaal gaan” besluit Melissen.

Geef een reactie