Sport

Bekerregen voor Hoogeveense jeugdschakers

Hoogeveen – De jeugdafdeling van Schaakclub Hoogeveen is 2023 uitstekend begonnen. Tijdens het  GP-toernooi van Dokkum werden 4 beker binnengehaald. De spelers zonder beker presteerden ook erg goed.

 

De ster van de dag was Nena Bruins. Zij wist al haar partijen te winnen. Nena zit sinds kort op schaken. Dat ze veel talent heeft is duidelijk. De tafelleider bij het toernooi merkte op dat ‘die meid’ het erg goed deed. De enige die Nena het moeilijk kon maken was clubgenoot Hugo Roeten. Na een nederlaag in een spannend onderling duel moest Hugo genoegen nemen met een tweede plek, zijn tweede schaakbeker tijdens de vakantie.

 

Pieter Inia liet ook zien dat het schaken hem gemakkelijker afgaat. Hij wist in totaal 5 wedstrijden te winnen. Dat leverde hem een mooi derde plaats en zijn eerste schaakbeker op. De twee plek was voor Alhassan Moneer. Alhassan is officieel geen lid van de schaakclub, maar was met Nena meegekomen omdat hij schaken leuk vindt. Dat hij goed kan schaken bleek wel, want hij won de ene na de andere partij. In de laatste ronde had hij genoeg aan remise voor groepswinst. Toen werd de spanning iets te groot. Hij bereikte nog wel een gewonnen positie, maar een ongelukkig zet veranderde de uitkomst van de partij. Toch is een tweede plaats mooi om mee te begonnen.

 

Twee spelers vielen niet in de prijzen, maar kunnen toch terugzien op een mooi toernooi. De 7-jarige Dieuwke Inia heeft altijd moeite om haar tegenstanders mat te zetten, maar deze keer wist ze een partij te winnen met een mooi mat. Het grote Hoogeveense talent Besher Mousa mocht voor het eerste in de hoogste groep meespelen. Hij was wel al laatste geplaatst. Toch wist hij een aantal punten in de wacht te slepen.

 

Onderschrift

Van links naar rechts: Alhassan Moneer, Hugo Roeten, Nena Bruins, Dieuwke Inia, Pieter Inia, Jeroen Bottema (jeugdleider) en Besher Mousa. Foto Schaakclub Hoogeveen

Geef een reactie