Algemeen

Wereldlichtjesdag in Hoogeveen

Wereldlichtjesdag in Hoogeveen.
Hoogeveen-Een hart in de vorm van kaarsjes op de Hoofdstraat in Hoogeveen om overleden kinderen te herdenken tijdens Wereldlichtjesdag.
Op 11 december, de tweede zondag van deze maand komen wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken, dan worden er in de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aangestoken voor de overleden kinderen, op deze manier gaat er een golf van licht over de hele wereld.

Om 19.00 uur werd ook in Hoogeveen bij de Tas op de Hoofdstraat lichtjes in een vorm van een hart aangestoken. Mensen konden deze avond de naam opgeven van hun overleden kindje wat tijdens de bijeenkomst voor 19.00 werd voorgelezen.
Daarbij konden de mensen in een hartje schrijven en dat plakken op een pot en een kaarsje aansteken, dat bijzetten in het hart van de lichtjes.
Precies om 19.00 terwijl de kerkklokken hun tijd aangaven, werd het liedje gestart van Precious Child van Karen Taylor-Good.

De initiatiefneemster zijn Sandra Brakkee, de voordraagster van de namen Marion Liese, Anouk Bazuin, stagiaire bij SWW “Maatjes product ondersteuning”.
Tevens na de afloop had men nog de gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van een bakje koffie/thee en cake, wat gesponsord werd door de Lekkernij.

Foto’s Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen