Theater programmering 28 oktober – 30 oktober

Theater programmering 28 oktober – 30 oktober

DEF AMERICANS| Johnny Cash – God, Love & Murder
Vrijdag 28 oktober | 20.15 uur | muziek

Hoogeveen-Ze verkopen al jarenlang ieder concert uit in Hoogeveen: Def Americans Johnny Cash tribute is terug! Somber en prachtig tegelijk, dat kan The Man in Black als geen ander. Def Americans volgt de grootmeester in zijn voetsporen, met sombere murder ballads, godvrezende traditionals en tranentrekkers over stervende cowboys en mannen die alle hoop zijn verloren. In deze tribute worden deze songs perfect in balans gebracht met de springerige Johnny & June liefdesduetten en uitbundige gospels.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Flip Fabrique | Blizzard
Zaterdag 29 oktober | 20.00 uur | cirque nouveau

Dit seizoen presenteert De Tamboer een nieuwe genre: Cirque Nouveau. Modern circus van hoog niveau. Voor jong en oud. In Blizzard neemt het Canadese circusgezelschap FLIP Fabrique je mee in een gekke, poëtische reis dwars door de winter. Wat als de winter alles overneemt? Niet alleen buiten, de straten en het landschap, maar ook binnen. In je huis, in je slaapkamer, onder je kleren, en zelfs rechtstreeks in je hart. Alles, maar dan ook alles, begraven onder een dikke laag sneeuw. Zou het een catastrofe zijn? Of juist een kans om opnieuw te beginnen, om fouten te herstellen? Welkom in deze nieuwe, lege bladzijde in de vorm van een sneeuwstorm.

Flip Fabrique staat bekend om haar frisse, vernieuwende aanpak in het circus, waarmee ze je als publiek weten te verbazen en verwonderen. Alles was ze doen is op het hoogste niveau. Ze werkten al samen met het prestigieuze Cirque Du Soleil en Cirque Éloize en waren op veel internationale circusfestivals te zien. Nu op het podium in De Tamboer in Hoogeveen.

Edinburgh Festival Magazine: “Flip Fabrique brings all the magic of a snow day to young and old alike.”

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Nederpop All Stars | Met Loïs Lane
Zaterdag 29 oktober | 20.15 uur | muziek

De Nederpop All Stars voeren je mee terug naar de roots van de nederpop. Na diverse succesvolle theatertours staan ze dit seizoen in Hoogeveen met de mooiste dames van het bal: de zussen Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane. Met hemelse stemmen betoveren zij al jaren het Nederlandse publiek met hits als My best friend en It’s the first time. In de succesvolle documentaire Tot de laatste snik lieten ze het al zien: Loïs Lane knalt nog steeds van het podium af.

Natuurlijk hoor je de grote Loïs Lane-hits, maar ook andere Nederlandse klassiekers zullen
niet ontbreken. Inclusief een ode aan vergeten nederpop-diva’s als Jerney Kaagman en
Mariska Veres. Dat wordt lekker swingen tijdens het speciale Nederpop-discoblok
en meezingen met het mooiste Nederlandstalige repertoire dat onze popgeschiedenis te bieden heeft. Een feest der herkenning.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Jeugdtheaterdag | Feestelijke afsluiting van ‘Oktober Kindermaand’
Zondag 30 oktober | vanaf 13:00 uur | jeugd 4+ | voor kinderen t/m 12 jaar: GRATIS

Ontdek hoe leuk theater is op de Jeugdtheaterdag tijdens Oktober Kindermaand. Twee voorstellingen, theaterworkshops en creatieve doe-dingetjes. Bij De Tamboer staat je op zondag 30 oktober van 13:00-17:00 heel wat moois te wachten. Een koninklijke editie dit keer, bomvol deftige en knotsgekke activiteiten. De toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Reserveren voor de workshops (maar liefst vier!) en voor de voorstellingen kan via www.detamboer.nl. Zet je kroontje op, treed binnen in de wereld die theater heet en neem plaats op je troon!

Koning van karton 4+ (om 13:15 & 15:30 uur)
Er was eens een straat van karton, waar niemand elkaar kende. Op een dag ging er een raam open. En nog eentje. Iemand wilde vrienden maken. Eén raam bleef dicht, maar vanuit dat huis klonk muziek. De muziek danste door de straat. De straat werd een zee, de zee een bos en toen werd er vriendschap gesloten. Middenin het bos zagen de vrienden een hand, die mee wilde doen. Maar met z’n drieën is alles anders… De Koning van karton is een fantasierijke, muzikale dansvoorstelling over vriendschap, ontmoeting, samen spelen en vrienden delen. Naar het prentenboek Het kartonnen kasteel van Linda Sarah en Benji Davies.

De kleine prins 8+ (om 14:15 uur)
Theatergezelschap Bovenste knoopje open speelt de voorstelling De kleine prins, naar het geliefde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Poëtisch muziektheater over opgroeien, rare grote mensen en liefde. Met behulp van liedjes vertelt het het bijzondere verhaal van Antoine de Saint-Exupéry.
Op een nacht stort Anton van Eierpuree met zijn vliegtuig neer in de Sahara. Daar staat hij dan, helemaal alleen. In het midden van de grootste woestijn ter wereld. Na zes lange dagen is hij oververhit en doodmoe. Hij begint dingen te zien die er helemaal niet zijn. Maar dan ontmoet hij de Kleine Prins. Die helpt Anton alles wat hij kwijtgeraakt is te herinneren. Want als iets onzichtbaar is, kun je het heel snel vergeten.

De Jeugdtheaterdag is onderdeel van Oktober Kindermaand. Iedereen van 4 tot en met 12 jaar kan in deze maand gratis meedoen aan allerlei activiteiten in Drenthe en Groningen. Meer informatie op www.kunstencultuur.nl/evenement/oktober-kindermaand

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord