KERSVERSE POELIFINARIO WINNAAR RICHARD GROENENDIJK SPEELT IN DE TAMBOER

KERSVERSE POELIFINARIO WINNAAR RICHARD GROENENDIJK SPEELT IN DE TAMBOER

Poelifinario’s naar Tim Fransen, Richard Groenendijk en Alex Roeka 

Hoogeveen-De Poelifinario’s, de prijzen voor beste cabaretvoorstellingen, gaan dit jaar naar cabaretiers Tim Fransen, Richard Groenendijk en Alex Roeka. De uitreiking heeft maandagavond 10 oktober 2022 plaatsgevonden in Theater Diligentia in Den Haag. Richard Groenendijk won een Poelifinario met zijn programma Voor iedereen beter, in de categorie Entertainment. Tim Fransen won in de categorie Engagement voor zijn voorstelling De mens en ik. De derde Poelifinario, in de categorie Kleinkunst, ging naar Alex Roeka voor zijn voorstelling Nieuwe Dromen. Kirsten van Teijn kreeg de talentprijs Neerlands Hoop. Richard Groenendijk is donderdag 16 maart 2023 in de Tamboer te zien met zijn winnende programma Voor iedereen beter. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl. 

De jury over Richard Groenendijk

“Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook Voor iedereen beter zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.”

Richard Groenendijk kreeg eerder, in 2012, ook een Poelifinario voor zijn programma Alle dagen. 

De prijzen
De Cabaretprijzen zijn in 2003 door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw-directies (VSCD) in het leven geroepen. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Deze prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: entertainment, engagement en kleinkunst. De Neerlands Hoop is de cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met een groot toekomstperspectief.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord