Hoogeveen in spektakelstuk langs Purmersteijn

HOOGEVEEN – Reclame voor het voetbal. Dat was het duel tussen Hoogeveen en Purmersteijn zondag. 90 minuten lang werd het publiek vermaakt. Toen de kruitdampen na afloop waren opgetrokken verliet Hoogeveen als winnaar het veld: 4-3.

De gasten uit Purmerend kregen daarmee te weinig en hadden zeker een gelijkspel verdiend. Hoogeveen verdiende echter ook een groot compliment en sluipt na een wisselvallige seizoenstart langzaam weer richting de top van de ranglijst.

Uitstekende start

Hoogeveen startte uitstekend. Binnen twee minuten maakte Noah Schuurman 1-0, nadat hij drie tegenstanders zijn hielen liet zien en de keeper omspeelde. Binnen tien minuten stond het 1-1. Nu greep de Hoogeveen-defensie niet goed in en kon verdediger Timo Polman eenvoudig de gelijkmaker maken. Schuurman maakte op bijna identieke wijze zijn tweede goal na bijna een half uur voetballen: 2-1. Net als bij de eerste treffer was Raphael Ngendakumana de aangever. Op dat moment speelde het spel zich al steeds meer af op de helft van Hoogeveen. De thuisploeg had grote moeite met het prachtige combinatievoetbal van de ploeg uit Purmerend.

Bovenliggende partij

Na de thee bleef Purmersteijn de bovenliggende partij. Toch was het weer Hoogeveen dat scoorde. Nu bediende Noah Schuurman medespeler Jamai Kriekjes voor 3-1 nadat Timo Polman zich wel heel eenvoudig opzij liet zetten. Wie dacht dat Hoogeveen definitief op winst stond, had het mis. Purmersteijn bleef op jacht naar goals en maakte nog geen tien minuten later 3-2. Middenvelder Thomas Schaap zag zijn vrije bal bij de tweede paal zomaar binnen ploffen.

Kunst- en vliegwerk

Met kunst- en veel vliegwerk hielden de Hoogeveners stand. Een bal op de bovenkant van de lat boven Stan Meekhof en een paar gevaarlijke corners leverden niks op. Wel zorgde invaller Sil Kuurman dat de marge weer op twee kwam: 4-2. En opnieuw verzorgde Noah Schuurman de assist. Nog was het niet gedaan, want Levon van Dijk kegelde vlak na de vierde treffer opponent Timo Polman onderuit op de rand van het strafschopgebied.  Scheidsrechter Broekhuizen oordeelde dat het er binnen was. De toegekende strafschop benutte broer Mylan Polman: 4-3. In de nerveuze slotminuten en blessuretijd toog Purmersteijn-doelman Nick van Santen zelfs mee naar voren. Gescoord werd er echter niet meer tot grote opluchting van heel Hoogeveen.

Volgende week

Volgende week treft Hoogeveen in Alphen aan den Rijn met Alphense Boys weer een voetballende tegenstander. Dit duel is dan ook weer live te volgen via Hoogeveen TV.

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk